Maatschappelijk verantwoord inkopen, hoe doe je dat?
Het belang van MVO bij inkoop
Bij maatschappelijk verantwoord inkopen let je niet alleen op de prijs van een product of dienst, maar ook op de impact die het heeft op het milieu en de maatschappij. Hoe maak je de juiste keuzes?
Verklein de ecologische voetafdruk van je bedrijf
De weg naar duurzaam ondernemen
Wat is de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf? Hoe groot of klein je onderneming ook is, jouw keuzes maken een impact op de wereld om je heen. Deze tips helpen je om je bedrijf duurzamer te maken.
Een MVO beleid opstellen voor je bedrijf
Stap voor stap richting duurzaamheid
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat voor het als bedrijf verantwoordelijkheid dragen voor milieu en maatschappij. Maar wat is MVO beleid en hoe pas je het toe binnen jouw organisatie?
Van Roosevelt’s schets naar de eliminatie van extreme armoede
No matter what people tell you, words and ideas can change the world! Happy birthday UN!
Hoe moet ik duurzaam innoveren?
Dit zijn de Global Goals groeimogelijkheden
Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema binnen bedrijven. We willen niet alleen onze productiviteit en winst optimaliseren, maar ook iets bijdragen aan de wereld om ons heen. Een mooie en slimme gedachte! Duurzaam innoveren is namelijk niet alleen goed voor onze wereld; Global Goals bieden ook groeimogelijkheden!
Ondernemers onvoldoende bezig met duurzaamheid
Sustainable Development Goals van VN onbekend in bedrijfsleven
DEN HAAG – Nederlandse ondernemers blijven achter in het werken aan de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties (VN). Drie jaar na het opstellen van de Sustainable Development Goals (SDGs) door de VN is 72 procent van de ondernemers nog altijd onbekend met de doelen. Ondernemers vertegenwoordigen samen het overgrote deel van de economie en werkgelegenheid. Zij zijn dus onmisbaar als we met elkaar de uitdagingen van nu aan willen pakken.
Wat kun je als ondernemer nu doen aan de Global Goals?
Operationaliseer jouw visie op de toekomst
‘Zomaar aan de slag gaan’ is er niet bij. Tijd om de Global Goals (of: Sustainable Development Goals) bewust in je bedrijfsvoering toe te passen. Over twee jaar kom je er echt niet meer mee weg om met je bedrijf geen steentje aan de Global Goals bij te dragen.
Haastige spoed is goed
'Want als je nu niets doet heb je straks een probleem'
Fatsoenlijke banen, duurzame productie en betaalbare energie. Het is een greep uit de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (in het Engels ‘Sustainable Development Goals’ oftewel SDGs) die drie jaar geleden ondertekend werden door alle lidstaten van de Verenigde Naties, voor een leefbare wereld in 2030. Voor Maria van der Heijden en Maresa Oosterman zijn de duurzame ontwikkelingsdoelen dagelijkse kost, maar voor veel ondernemers zijn ze nog onbekend. “En dat moet zo snel mogelijk veranderen, want deze ontwikkelingsdoelen zijn een enorme businesskans. Sterker nog: “Een bedrijf dat nu niks doet met duurzaamheid, heeft straks een groot probleem.”
We leggen een steen in de rivier
'Omdat het beter is voor de wereld'
De SDG's klinken misschien als een ver-van-je-bed-show. Hoe moet je daar als (kleine) ondernemer nou aan beginnen? En met welk doel begin je? In dit artikel deelt Hugo van Osch, directeur van Arte, hoe hij het aanpakt en welke voordelen dit hem brengt.
Ecologie zit in onze genen
Al generaties besef van de SDG's
Haar opa constateerde het zo'n 50 jaar geleden al: duurzaamheid heeft de toekomst. De aardappelteler zag de chemische middelen die gebruikt werden op het lang en voorspelde dat dit niet goed kon gaan. Hij richtte ECOstyle op, dat natuurlijke producten voor bodemplanten en dier ontwikkelt en vermarkt, en waarbij biodiversiteit het uitgangspunt is. Jeanine de Vries heeft het inmiddels overgenomen van haar opa, maar werkt nog net zo hard aan die duurzaamheid.