Verzekeringen

Zzp'er steeds beter beschermd

Noodzaak goede verzekeringen blijft groot

De rechtspositie van de zzp’er wordt steeds beter. Als je nu denkt dat je al je verzekeringen de deur uit kunt doen, heb je het mis. De noodzaak om je als zelfstandige goed te verzekeren blijft groot.

02 mei 2018

Heb ik een verzekering nodig voor mijn telefoon?

Hoe kan ik mijn smartphone verzekeren?

Je smartphone kan beschadigd raken of je kunt hem kwijt raken. Een verzekering kan dan uitkomst bieden. Maar wat voor verzekeringen zijn er?

02 mei 2018

Zzp'ers willen verzekering, mits betaalbaar

52 procent zzp'ers heeft geen arbeidsongeschiktheidverzekering

Driekwart van de zelfstandigen zou graag een collectieve arbeidsongeschiktheidverzekering willen. FNV Zelfstandigen pleit daarom voor de ontwikkeling van een betaalbare collectieve verzekering voor zzp'ers.

02 mei 2018

Wat je moet weten over de zorgverzekering?

Alles over de verplichte basisverzekering

Voor iedereen in Nederland is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. Dus ook voor jou als ondernemer.

02 mei 2018

"Veel risico's voor ondernemers met personeel in het buitenland"

Let op: Alleen een verzekering is niet genoeg

Heb je als ondernemer personeel in het buitenland, dan loop je meer risico dan je denkt. Je bent namelijk verplicht om je werknemers te beschermen en met alleen een simpele verzekering kom je er niet.

02 mei 2018

5 vragen over de AOV

Verzeker je tegen arbeidsongeschiktheid | Beperk de kosten

Is het echt nodig een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te nemen? Hoe duur is het en hoe kan ik de kosten beperken? Antwoord op 5 vragen over de AOV.

02 mei 2018

Cyberrisico’s verzekeren: het kan

Column Thijs Bouvy | Verzeker je tegen cybercrime

In de Verenigde Staten verzekert men zich al regelmatig tegen cyberrisico’s. In Nederland wordt dit nog erg weinig gedaan door het mkb. Terwijl er toch redelijk hoge risico’s zijn. In 2016 kostte cybercriminaliteit Nederland ongeveer 10 miljard euro. Gelukkig beseffen steeds meer ondernemers dat het goed is om hier eens serieus over na te denken.

02 mei 2018

Ziekte of ongeval; het schrikbeeld van zzp’ers

Is verzekeren de beste oplossing?

Elke ondernemer kent goede en slechte tijden, maar wat als je door ziekte of een ongeval ineens langere tijd helemaal niet kunt werken? Minder dan één op de vier zzp’ers verzekert zich tegen arbeidsongeschiktheid.

02 mei 2018

Welke aansprakelijkheden kun je verzekeren als zzp’er?

Zes risico’s waartegen je je als zzp’er zeker wil indekken

Geen enkele zzp’er wil een schadeclaim aan zijn of haar broek. Toch kan er iets gebeuren tijdens je werkzaamheden waardoor jij verantwoordelijk bent voor de ontstane kosten. Als je dit uit eigen zak moet betalen, kan dit flink in de papieren lopen. Een optie is dan om je te verzekeren voor aansprakelijkheid. Dit zijn de zes soorten aansprakelijkheid, waar je als zzp’er tegen kunt verzekeren.

02 mei 2018

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering, niets voor mij?

Hoe zit het nu écht met een AOV voor zzp’ers

Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heb je je inkomsten als zzp’er wél nodig om je levensstandaard te kunnen handhaven? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de mogelijkheden om inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval te voorkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan dit.

02 mei 2018

Je zorgverzekering in 2016: waar moet je op letten?

Alles over de collectieve en ondernemersverzekering

Alle aanbieders van zorgverzekeringen maken hun premies voor 2016 bekend voor 20 november. Het is voordelig om rond te kijken: de verschillen in premies voor de basis- en aanvullende zorgverzekering zijn best groot. Ook zijn er speciale verzekeringen voor ondernemers.

24 november 2015

Zorgverzekering: wat verandert er in 2016?

Tijd om over te stappen? | Hoofdpunten zorgverzekeringen 2016

Weet jij al hoeveel je precies kwijt bent aan zorgverzekeringen in 2016? Voor jezelf en je werknemers is het handig je zorgbijdrage vast te stellen. Wellicht is het zelfs voordeliger om nu nog over te stappen. Waar moet je op letten? De hoofdpunten op een rij.

23 november 2015

De zorgtoeslag

Waar ligt de inkomensgrens voor zorgtoeslag in 2016?

Als ondernemer kan je inkomen fluctueren. Om mensen met een lager inkomen tegemoet te komen in de kosten van de basisverzekering, bestaat de zorgtoeslag. De hoogte hiervan is inkomensafhankelijk. Ook het inkomen van je (eventuele) partner speelt hierbij een rol.

02 november 2015

Verzekeringen: overbodig of broodnodig?

Ondernemers over bedrijfsverzekeringen

Ben jij goed verzekerd? Veel ondernemers in Nederland zijn niet of onderverzekerd. Waarom? 'Geen tijd voor' en 'risico hoort bij ondernemen', zijn twee veel gehoorde redenen. Maar wat als er toch iets gebeurt? Enkele ondernemers aan het woord over de zin en onzin van bedrijfsverzekeringen.

08 september 2015

Ik vraag me af of ik verplicht ben een NEN onderzoek te laten verrichten

Mijn vraag over een NEN controle

Ik heb een eigen zaak en nu wil mijn verzekeraar dat ik een NEN onderzoek laat uitvoeren voor mijn brandverzekering, dit is echter een vrij duur onderzoek. Ben ik verplicht het uit te laten voeren of kan ik dit ook weigeren te doen?

09 juli 2015

AOV te duur?

Kosten AOV zijn sterk afhankelijk van je beroep, dekking en gekozen verzekering

Veel ondernemers vinden een AOV veel te duur. Maar is dat ook zo?

09 juli 2015

Tips bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Dit zijn de belangrijkste criteria van de AOV

Bij het afsluiten van een AOV vraagt de verzekeringsmaatschappij naar jouw werk- en persoonlijke situatie. Wat zijn de belangrijkste criteria waar de maatschappij op let en wat kan een tussenpersoon voor je betekenen?

09 juli 2015

Claims kritisch beoordeeld door toename verzekeringsfraude

Column De Advocatenwijzer

Als ondernemer heb je je bedrijf goed verzekerd. Maar met een goede verzekering ben je nog niet automatisch verzekerd van toewijzing van een schadeclaim, ook al heb je al die jaren trouw je premie betaald. Door een enorme toename van verzekeringsfraude, worden de claims kritischer dan ooit behandeld.

09 oktober 2014

Getoond 37 tot en met 54 van 69 totaal, er zijn meerdere pagina's