Onbetaalde facturen

Whitepaper Slimme factuurverwerking

Automatiseer je factuurproces

Handmatig facturen verwerken kost veel tijd en is erg foutgevoelig. Door je factuurverwerking slim in te richten kan dit veel efficiënter, sneller en maar liefst 30 procent goedkoper. Dit doe je door het proces te digitaliseren en mogelijk ook te automatiseren. Hoe? Dat lees je in dit whitepaper.

12 juni 2017

Gemeenten betalen facturen van ondernemers nog steeds te laat

MKB-Nederland 'zwaar teleurgesteld' in resultaten

Het betaalgedrag van gemeenten richting ondernemers is vergeleken met 2012 maar weinig verbeterd. Gemeenten betalen gemiddeld 8 dagen te laat. In vergelijking met de resultaten van vorig jaar, is er slechts 1 dag winst geboekt. In totaal wordt een kwart van alle rekeningen te laat betaald. Dat blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet in opdracht van MKB-Nederland.

19 maart 2014

Nog een meldpunt voor traag betalende overheid

Nationale Ombudsman gaat klachten verzamelen en onderzoeken

Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer opent een meldpunt voor ondernemers die te laat of niet worden betaald door de overheid. Brenninkmeijer richt zich hierbij vooral op het midden- en kleinbedrijf, meldt De Telegraaf.

05 december 2013

Voorkom een boete en meld snel achterstallige btw aan

Belastingdienst controleert strenger vanaf 26 augsutus

Enkele tienduizenden ondernemers moeten nog achterstallige btw aanmelden bij de Belastingdienst. Na 26 augustus gaat de Fiscus hier strenger op controleren. Wie zijn btw niet aanmeldt, loopt kans op een boete.

26 augustus 2013

Zelfstandigen willen vooraf worden betaald

Vooral bij mkb stuurt zzp’er factuur vooraf

Bijna de helft van de zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) wil door zijn opdrachtgever vooraf worden betaald. Vooral bij kleinere bedrijven stuurt de zelfstandige al een factuur voor een deel van het bedrag, vóór hij aan zijn werkzaamheden begint.

15 maart 2013
Internationaal ondernemen desk

Krijg ik in Italië te maken met corruptie en wanbetalers?

Zo zorg je dat Italiaanse debiteuren hun factuur betalen

Italiaanse bedrijven zijn trage betalers. De gemiddelde betalingstermijn lag afgelopen jaren op gemiddeld 72 dagen, blijkt uit cijfers van kredietverzekeraar Atradius. Hoe zorg je ervoor dat jouw rekening wordt betaald?

21 januari 2013
Internationaal ondernemen desk

"Eén procent omzetverlies door wanbetalers is de norm"

Snijbloemen en snijgroen exporteur Martin Noort over zakendoen in Italië

Iedere ondernemer wil zakendoen met betrouwbare zakenrelaties die op tijd betalen. Voor Martin Noort, die al twaalf jaar lang snijbloemen en snijgroen exporteert naar Italië, is dat niet anders.

01 november 2012

Raak ik klanten kwijt als ik een incassobureau inschakel?

'Show me the money'

Veel ondernemers geven een vordering niet uit handen omdat ze de goede relatie met hun klanten willen behouden. Gevolg: je moet als ondernemer zélf achter je wanbetalers aan. Dat lijkt verstandig, maar is het niet.

09 augustus 2012

Ondernemers hebben meer last van wanbetalers

Wanbetaling oorzaak van faillissement

Steeds meer ondernemers komen in de problemen omdat klanten de rekeningen niet betalen.

07 december 2010

Belastingdienst treedt op tegen frauderende ondernemers

700 nieuwe werknemers gaan extra controleren

De Belastingdienst gaat dit jaar extra controleren op fraudeurs. Dat heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt. Met name ondernemers in nieuwe branches worden scherp in de gaten gehouden. Ook komen er door het hele land stop-en-betaalacties van automobilisten die als wanbetalers worden herkend.

15 december 2009

Getoond 11 tot en met 20 van 21 totaal, er zijn meerdere pagina's