Gezondheid

Geluk personeel bepaalt succes onderneming

Hoe krijg ik bevlogen personeel?

Gelukkige medewerkers zijn de sleutel tot het succes van je bedrijf, blijkt uit onderzoek. Hoe meer verbonden je personeel zich voelt bij je bedrijf, des te beter je onderneming presteert.

13 juli 2017

Hygiëne bij griep

Zo houd je personeel gezond

Uw medewerkers vallen met bosjes om door de griep? De volgende hygiënetips houden het probleem zo klein mogelijk.

13 juli 2017

Ricardo Semler: 5 lessen voor gelukkige werknemers

5 tips om jouw bedrijf anders te organiseren

Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat veel medewerkers ongelukkig zijn op het werk. Maar liefst 70 procent voelt zich niet betrokken bij zijn werkplek en dat gaat ten koste van de onderneming. Ricardo Semler van het Braziliaanse Semco bewijst dat het anders kan. Hij zette het geluk van werknemers voorop en bouwde zo een megabedrijf.

21 oktober 2016

Help je personeel de zomer door!

Meeste werkgevers treffen geen maatregelen

Meer dan 35 graden Celsius: dit soort warme dagen kunnen voorkomen in de zomer. Als goede werkgever maak je het werken voor je personeel aangenaam, ook bij tropische temperaturen.

16 juni 2016

'Gezondheid personeel cruciaal voor bedrijf'

Talkshow: Ismail Canga over ondernemen zonder zorgen

Ismail Canga, winnaar van de Dare to have a Dream Award 2015, spreekt met presentator Willem Overbosch over ‘financiële gezondheid’, ambitie en ondernemerschap.

16 maart 2016

‘Succesvol dankzij focus op SEO’

Kansen op de Duitse markt van medische hulpmiddelen

Duitsers geven per jaar zo'n 30 miljard euro uit aan medische producten, waaronder rond de 15 miljard aan medische hulpmiddelen. De Duitse gezondheidssector biedt dus kansen voor ondernemers, helemaal nu de bevolking steeds ouder wordt. Eigenaar Jeroen Venema: “Dat gaat in Duitsland nog sneller dan hier, ze hebben relatief het grootste aantal senioren binnen de EU. En dat is weer positief voor ons.”

11 december 2015

Van den Hurk: "Zelf bepalen naar welke zorgverlener ik ga"

3 vragen aan een ondernemer over zorgverzekeringen

Nu is hét moment om eens goed na te gaan of je zorgverzekering nog wel bij je past. Fer van de Hurk is eigenaar van FysioCentrum Hees. Het is een fysiotherapiepraktijk met vele specialismen verenigd onder één dak. Hij heeft 20 medewerkers waarbij goede zorg en een gezonde leefstijl hoog in het vaandel staan. Hoe heeft hij zijn zorgverzekering en die van zijn werknemers geregeld?

01 december 2015

Waarom heb ik zoveel personeelsproblemen en een hoog ziekteverzuim?

Column Nieky van Vlerken | Mensen, waar is de gebruiksaanwijzing?

De titel hierboven is een veelgehoorde vraag van ondernemers. Goede vraag ook, want veel ondernemers willen niets liever dan weten hoe hun mensen denken en beslissingen nemen in bepaalde werksituaties en vooral waarom. Hoe kom je daarachter? Hoe ga je ermee om?

27 november 2015

Je zorgverzekering in 2016: waar moet je op letten?

Alles over de collectieve en ondernemersverzekering

Alle aanbieders van zorgverzekeringen maken hun premies voor 2016 bekend voor 20 november. Het is voordelig om rond te kijken: de verschillen in premies voor de basis- en aanvullende zorgverzekering zijn best groot. Ook zijn er speciale verzekeringen voor ondernemers.

24 november 2015

Het definiëren van ondernemersgeluk

Column Josette Dijkhuizen | 'pleasure purpose principle'

Alleen al het uitspreken van het woord ‘geluk’ maakt dat mensen gaan glimlachen. Iedereen wil graag gelukkig zijn en in Nederland lukt ons dat heel goed. Nederlanders behoren namelijk tot de meest gelukkige mensen op deze aardbol. We veroverden als inwoners van dit land samen plek 4 op de wereldranglijst in het World Happiness Report!

20 oktober 2015

Getoond 51 tot en met 60 van 91 totaal, er zijn meerdere pagina's