Gezondheid

Toch roken als het verboden is?

Column Arnoud van Dalen | Uitdrukkelijk afspraken maken

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Liever tijd besteden aan een goed contract dan een slepende procedure over de uitleg van afspraken. Een mooie illustratie hiervan is een recente rechtszaak over het rookverbod. Roken is slecht voor de gezondheid, dat weet iedereen. Roken op het werk dus ook. Toch blijkt het niet zo eenvoudig om dit te verbieden, blijkt uit een leerzame uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch.

19 oktober 2015

6 tips & tricks voor mindful ondernemen

Column Willemijn Welten | Zo blijf je gezond

Als ondernemer is het een hele uitdaging om mindful te zijn. Immers ben je altijd online, de druk is hoog, je wilt je collega’s ontwikkelen en het allerbelangrijkste: alles draait om de klant!

16 oktober 2015

RadioCafé XXL in extra lange zomereditie

MKB Radiocafé 16 juli 2015

Het is hoog zomer in het MKB RadioCafé. Daarom zetten we een tandje bij en presenteren een extra lange aflevering van deze ondernemerstalkshow. Bram Donkers ontvangt in deze XXL-editie weer heel wat gasten aan zijn overvolle stamtafel.

28 juli 2015

Onderschat de gevolgen van verzuim niet!

Column Edith Brocken | Kosten van verzuim

Vol ambitie en enthousiasme schreef ik mij op 1 juli 2014 in bij de Kamer van Koophandel.Edith Brocken Ergo & Arbeid noemde ik mijn bedrijf. Net als de mensen om mij heen, had ik er alle vertrouwen in dat er een markt was voor mijn diensten.

03 maart 2015

FietsVAK dag

Speciaal voor ondernemers uit de tweewielerbranche

FietsVAK is vernieuwd! FietsVAK opent in het voorjaar van 2015 de deuren voor de consument onder de naam Nationale (E-)Bike Testdagen. In nauwe samenwerking met het vakblad Tweewieler, blijft ook het vakevenement bestaan onder de naam FietsVAK dag. De FietsVAK dag vindt plaats op maandag 2 maart 2015 in Expo Haarlemmermeer en is gratis toegankelijk.

02 maart 2015

Gezonde voeding produceren? Hier liggen je kansen!

Verslag symposium Gezonde Voeding van TNO, KvK en TKI Agri & Food

Als je als ondernemer aan de slag wilt met voeding, speel dan in op gezondheid. Dat is de boodschap tijdens het symposium Gezonde Voeding van TNO, de Kamer van Koophandel (KvK) en TKI Agri & Food. Leo Voorwinden (Leev): “Ga niet voor goedkoop: juist aan de bovenkant zit de ruimte.”

19 januari 2015

Je succesvol voelen als ondernemer

Column Josette Dijkhuizen | Onderzoek

Uit eerdere studie is gebleken dat er specifieke werkvereisten bestaan voor ondernemers die in ogenschouw moeten worden genomen bij onderzoek naar stress en welbevinden. Het gaat in het bijzonder over 'tijdseisen' (gevoel dat je als ondernemer altijd bereikbaar en beschikbaar moet zijn), 'onzekerheid en risico' en ' verantwoordelijkheid'.

09 december 2014

Griep? Naar huis!

Steeds meer werknemers blijven aan 't werk

Loyale werknemers, dat is toch wat je wilt? Maar niet altijd... Dit zijn juist de mensen die ondanks dat ze zich niet fit voelen, toch naar het werk komen. Met alle gevolgen van dien. Immers een griepvirus verspreidt zich razendsnel. Wil jij voorkomen dat je hele bedrijf platligt door de griep? Stuur personeel met griep naar huis!

27 maart 2014

Hoe stel ik mijn bureaustoel goed in?

Column | En hoe zorg ik dat medewerkers 'gezond zitten'?

Het klinkt misschien gek uit de mond van een internet-ondernemer in bureaustoelen, maar ik raad je dringend aan om minder te zitten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat je 60 procent meer kans maakt om eerder te overlijden als je meer dan 10 uur per dag zittend doorbrengt.

17 januari 2014

Ondernemer levert natuurlijke doping aan de Tourploeg

Bakkerij Bisschopsmolen maakt brood voor de Belkin-ploeg

Bakkerij Bisschopsmolen, gevestigd in de oudste werkende watermolen van Nederland, maakt puur en eerlijk brood. Dat wordt gewaardeerd, ook door de wielrenners die aan de Tour de France meedoen. Zij eten elke dag hun eigen, speciaal samengestelde Bisschopsmolenboterhammen.

23 oktober 2013

Getoond 61 tot en met 70 van 91 totaal, er zijn meerdere pagina's