Gezondheid

Ook veilige werkplek voor zzp'er

Veiligheidsregels voor zelfstandige zelfde als voor werknemer

Ben je zzp'er en werk je samen met mensen in loondienst? Dan gelden in de toekomst voor jou dezelfde regels op het gebied van veiligheid en gezondheid als de werknemers waar jij mee samenwerkt.

21 januari 2013

92 procent van de ondernemers spreekt personeel met ongezonde leefstijl aan

Hoe maak je de leefstijl van je medewerkers bespreekbaar?

Drie op de vijf ondernemers vindt dat hij zich met een ongezonde levensstijl van een medewerker mag bemoeien, ook als die geen aantoonbare invloed op de werkprestaties heeft. Lijdt het werk wél onder factoren als roken, alcohol of ongezond eten, dan vindt 92 procent het gerechtvaardigd een medewerker daar op aan te spreken.

14 december 2012

Werknemers werken graag mee aan gezondheid

Gezondheidscheck, korting op sportschool en fietsplan gewenst bij personeel

Een meerderheid van de werknemers staat positief tegenover een jaarlijkse gezondheidscheck, mits de resultaten niet zichtbaar zijn voor andere collega's. Dat blijkt uit de Issuemonitor Duurzame inzetbaarheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

11 september 2012

Bescherm je personeel tegen de kou

Zorg dat de temperatuur geen gevaar oplevert

Het is al flink koud geweest in Nederland en de winter is nog lang niet voorbij. Als werkgever ben je verplicht om te zorgen dat de temperatuur geen gevaar oplevert voor de gezondheid van je werknemers.

03 augustus 2012

Flexwerken beter voor gezondheid personeel

Medewerkers met flexibele werktijden hebben meer energie

Flexibel werken is beter voor werknemers. Ze voelen zich hierdoor beter en gedragen zich gezonder. Hier profiteren werkgevers van.

03 augustus 2012

Hoe belangrijk is de gezondheid van mijn personeel?

Haal meer uit je onderneming: besteed aandacht aan gezondheid

Als ondernemer zorg je ervoor dat je bedrijf voldoet aan de wettelijke vereisten voor veiligheid en gezondheid van je medewerkers. Je kunt het daar natuurlijk bij laten, maar zet gerust een extra stap: stimuleer je personeel actief om gezond en vitaal te zijn. Hier kun je namelijk je voordeel mee doen.

03 augustus 2012

Gezond personeel levert je geld op!

Tips van experts en ondernemers over gezond en fit personeel

Natuurlijk zie je je werknemers het liefst gezond en fit. Des te beter en energieker voeren ze hun taak uit en des te kleiner is de kans op uitval, waardoor jij geld bespaart. Natuurlijk is iemands gezondheid zijn eigen verantwoordelijkheid, maar beste ondernemer: je kunt het bei¨nvloeden! Lees in dit whitepaper hoe je dat doet.

03 augustus 2012

Steeds meer werknemers willen een gezondheidsscan doen

Regelmatige gezondheidsscan vergroot motivatie van werknemers

Het aantal werknemers dat het geen probleem vindt om jaarlijks een gezondheidscontrole te ondergaan, stijgt. Slechts een op de zes werknemers wil géén scan.

24 januari 2012

Duurzaam inzetbaar? Doe de WAI!

Column | Gezondheidsscan

De Work Ability Index, oftewel duurzame inzetbaarheid meting. Het is een aantal jaren bekend en nu meer in de spotlights. En dat is hard nodig ook.

09 maart 2011

Meer aandacht nodig voor gezonde werkplek MKB

De Europese campagne 'Een Gezonde Werkplek' vraagt aandacht voor veilig en gezond werken.

De tweejarige campagne 'Een Gezonde Werkplek' pleit voor een geïntegreerde aanpak van risico's. In 2008 en 2009 gaat het over het bevorderen van een geïntegreerde aanpak van risicobeoordeling. Risicobeoordeling is de hoeksteen van de Europese aanpak van veiligheid en gezondheid op het werk.

15 december 2009

Getoond 81 tot en met 90 van 91 totaal, er zijn meerdere pagina's