Gezondheidszorg en vitaliteit

Personeels desk

Medewerkers vaak ontevreden over kantoortoilet

De top 5 grootste ergernissen

Zijn jouw medewerkers tevreden over het toilet op kantoor? Je staat er waarschijnlijk nooit zo bij stil, maar schone toiletten zijn een belangrijk onderdeel van het werkplezier. Vieze toiletten zijn een grote ergernis onder personeel en dat kan zelfs invloed hebben op de productiviteit.

24 juli 2017

Tablets op de werkplek

Tips om RSI te voorkomen

Tablets verschijnen steeds vaker op het werk. Niet zo gek, want ze zijn erg makkelijk in het gebruik. Ze verhogen echter ook het risico op RSI: vooral de arm, schouder en nek hebben het zwaar te verduren. Wat kun je doen om gezondheidsklachten bij je personeel of jezelf te voorkomen?

17 juli 2017

Hygiëne bij griep

Zo houd je personeel gezond

Uw medewerkers vallen met bosjes om door de griep? De volgende hygiënetips houden het probleem zo klein mogelijk.

13 juli 2017

Zorg voor gelukkige medewerkers

Tips om personeel gemotiveerd en energiek te houden

Als ondernemer wil je goed personeel zo lang mogelijk bij je houden. Door goed voor je medewerkers te zorgen, kunnen zij het beste uit zichzelf halen. Maar hoe zorg je voor gelukkig personeel?

18 januari 2017

Mkb bereidt zich voor op griepepidemie

Verzuim loopt op in drukke slotmaand

In de drukste maanden van het jaar zit je niet te wachten op extreem hoog ziekteverzuim. Momenteel bereiden ondernemers zich voor op de nieuwe griepepidemie.

20 december 2016

De nieuwe WGA komt eraan!

Ben jij al voorbereid?

Per 1 januari gaat de nieuwe Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) in. Vanaf die datum is de WGA voor werknemers met een vast dienstverband samengevoegd met de WGA voor tijdelijke werknemers.

03 oktober 2016

Help je personeel de zomer door!

Meeste werkgevers treffen geen maatregelen

Meer dan 35 graden Celsius: dit soort warme dagen kunnen voorkomen in de zomer. Als goede werkgever maak je het werken voor je personeel aangenaam, ook bij tropische temperaturen.

16 juni 2016

Bespaar op personeelskosten in 2015

Over de wet Werk en Zekerheid, transitievergoeding en ketenregeling

Hoe kun je je personeelskosten beperken in 2015? Onafhankelijk HR-adviseur Nieky van Vlerken noemt de aandachtspunten rond de wet Werk en Zekerheid, de transitievergoeding en de ketenregeling. Want per 1 juli 2015 mag je bijvoorbeeld minder tijdelijke contracten aanbieden en heb je meer beperkingen rond het inschakelen van flexwerkers. Hoe zit dat precies? Bekijk de video.

23 december 2014

Griep? Naar huis!

Steeds meer werknemers blijven aan 't werk

Loyale werknemers, dat is toch wat je wilt? Maar niet altijd... Dit zijn juist de mensen die ondanks dat ze zich niet fit voelen, toch naar het werk komen. Met alle gevolgen van dien. Immers een griepvirus verspreidt zich razendsnel. Wil jij voorkomen dat je hele bedrijf platligt door de griep? Stuur personeel met griep naar huis!

27 maart 2014

Hoe stel ik mijn bureaustoel goed in?

Column | En hoe zorg ik dat medewerkers 'gezond zitten'?

Het klinkt misschien gek uit de mond van een internet-ondernemer in bureaustoelen, maar ik raad je dringend aan om minder te zitten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat je 60 procent meer kans maakt om eerder te overlijden als je meer dan 10 uur per dag zittend doorbrengt.

17 januari 2014

Getoond 31 tot en met 40 van 72 totaal, er zijn meerdere pagina's