Gezondheidszorg en vitaliteit

Personeels desk

UWV over veranderende arbeidsmarkt

Webinar personeel

Bruno Bruins van het UWV en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland over tekort aan technisch personeel, vergrijzing, verzuim en het nieuwe ontslagrecht.

05 november 2013

Sportieve alternatieven voor een heidag

Combineer een serieuze bespreking met een sportief uitje

Heidagen hebben niks te maken met lavendel plukken of mediteren tussen het hoge gras; het zijn dagen waarop je in een inspirerende omgeving met je hele team plannen maakt voor de toekomst. Haal meer uit een heidag!

14 oktober 2013

Helft werknemers wil uren en salaris inleveren om ontslag te voorkomen

Vooral hooggeschoold personeel wil best stapje terug doen

De helft van de werknemers is bereid om tijdelijk uren, en daarmee salaris, in te leveren om gedwongen ontslagen te voorkomen. En 60 procent van de medewerkers wil om diezelfde reden best tijdelijk bij een ander bedrijf gedetacheerd worden of een lagere functie aanvaarden.

23 september 2013

Ondernemer wil ongezond personeel ontslaan

Helft ondernemers wil af van ongezonde werknemers

Ondernemers willen ongezonde medewerkers kunnen aanspreken op hun levensstijl. Bijna de helft van de werkgevers uit het mkb vindt zelfs dat het aanleiding mag zijn voor ontslag.

23 september 2013

'Gezonde leefstijl moet in cao werknemers'

Rosenmöller vóór gedwongen gezonde leefstijl

In de cao van je werknemers een bepaling opnemen die eisen stelt aan hun levensstijl, om hen te dwingen gezond te leven. Daarvoor pleit voorzitter Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht.

04 juli 2013

Hoe bespreek ik het onderwerp ‘gezondheid’ met mijn personeel?

Kan ik mijn werknemers wijzen op hun gebrek aan vitaliteit?

Een constaterend ‘je bent te dik’ is niet de manier om je medewerker op een goede manier te wijzen op zijn gebrek aan vitaliteit. Maar hoe zeg je dit dan wel? Wat is een goede manier om het onderwerp ‘gezondheid’ aan te snijden?

21 juni 2013

Werkgever vindt gezondheid personeel steeds belangrijker

Steeds meer ondernemers investeren in welzijn personeel

Mkb-bedrijven investeren in toenemende mate in de gezondheid, veiligheid en vitaliteit van hun werknemers. Meer dan de helft heeft daarvoor een plan van aanpak, driekwart voert actief verzuimbeleid en 72 procent investeert bewust in een gezonde en veilige werkplek. Dat blijkt uit de Bedrijfsgezondheidscheck van Menzis en MKB-Nederland, die door 500 ondernemers is ingevuld.

04 juni 2013

"We hebben veel te weinig aandacht voor ziektepreventie"

Arjen Grave over het belang van gezondheidschecks

Arjen Grave is directeur van Keurdokter, een bedrijf dat gezondheidskeuringen uitvoert. Niet alleen de verplichte checks voor vrachtwagen- bus- en taxichauffeurs, maar ook vrijwillige keuringen voor wie wil weten hoe het er voorstaat. "Heel veel Nederlanders hebben diabetes terwijl ze dat niet weten. Dat wordt echt een probleem van de toekomst."

17 mei 2013

Laat je personeel meer bewegen en minder eten

Tien punten posters helpen je medewerkers aan een gezonde leefstijl

Gezonder eten en meer bewegen op het werk. Als je je medewerkers dát meegeeft, kun je veel betekenen in hun gezondheid. Gebruik eet- en beweegposters om hen daarbij te helpen.

02 mei 2013

Hoe zet ik het gezondheidsmanagement van mijn bedrijf op?

Hoe maak ik beleid rondom gezondheidsmanagement?

Om ervoor te zorgen dat je medewerkers hun werk goed en gezond kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat je aandacht hebt voor gezondheidsmanagement. Daarmee focus je namelijk op een gezonde bedrijfsvoering en zet je de maatregelen die je neemt, zwart op wit.

11 maart 2013

Getoond 41 tot en met 50 van 72 totaal, er zijn meerdere pagina's