Gezondheidszorg en vitaliteit

Personeels desk

Hoe houd je je personeel gezond?

Download het gratis whitepaper Eerste hulp bij gezonde werknemers

Het kan geen kwaad om wat meer aandacht aan de gezondheid van je personeel te besteden. Gezonde, vitale werknemers werken efficiënter en effectiever en zorgen daarmee voor een hoger rendement van je bedrijf. In dit whitepaper tips om je werknemers fit te houden.

01 februari 2013

92 procent van de ondernemers spreekt personeel met ongezonde leefstijl aan

Hoe maak je de leefstijl van je medewerkers bespreekbaar?

Drie op de vijf ondernemers vindt dat hij zich met een ongezonde levensstijl van een medewerker mag bemoeien, ook als die geen aantoonbare invloed op de werkprestaties heeft. Lijdt het werk wél onder factoren als roken, alcohol of ongezond eten, dan vindt 92 procent het gerechtvaardigd een medewerker daar op aan te spreken.

14 december 2012

Waarom zou ik mijn medewerkers een collectieve zorgverzekering aanbieden?

Waarom is een zorgverzekering belangrijk?

Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat de zorgverzekering van je personeel goed geregeld is. Je medewerkers moeten tenslotte goed geholpen worden als ze ziek zijn. Des te sneller en beter kunnen ze daarna ook weer terugkomen op hun werk. Wat kun jij daarin betekenen?

25 oktober 2012

Flexwerken beter voor gezondheid personeel

Medewerkers met flexibele werktijden hebben meer energie

Flexibel werken is beter voor werknemers. Ze voelen zich hierdoor beter en gedragen zich gezonder. Hier profiteren werkgevers van.

03 augustus 2012

52 miljoen extra voor sociale innovatie mkb

ESF stelt ruim 77 miljoen beschikbaar voor ondernemers

Het midden- en kleinbedrijf kan rekenen op 52 miljoen extra euro’s uit het Europese Sociale Fonds (ESF) voor sociale innovatie, ook wel bekend als slimmer werken.

03 augustus 2012

Hoe belangrijk is de gezondheid van mijn personeel?

Haal meer uit je onderneming: besteed aandacht aan gezondheid

Als ondernemer zorg je ervoor dat je bedrijf voldoet aan de wettelijke vereisten voor veiligheid en gezondheid van je medewerkers. Je kunt het daar natuurlijk bij laten, maar zet gerust een extra stap: stimuleer je personeel actief om gezond en vitaal te zijn. Hier kun je namelijk je voordeel mee doen.

03 augustus 2012

Help je medewerkers afvallen

Moet ik meebetalen aan het sportabonnement van mijn personeel?

In Amerika sporten en diëten tienduizenden werknemers op kosten van de werkgever. Is dit ook haalbaar voor kleine tot middelgrote ondernemingen in Nederland?

03 augustus 2012

In hoeverre kan ik me bemoeien met de privé-leefstijl van mijn personeel?

De balans tussen werk en privé

Het signaleren van een ongezonde leefstijl van je werknemer is één, maar je zorgen erover uiten is twéé. Kaart je de leefstijl van je medewerker aan, dan stap je van het zakelijke contact tussen jullie over naar de privé-sfeer van je personeelslid. Slim?

03 augustus 2012

Stress beïnvloedt beslissingen

Werknemer met stress onderschat risico’s

Voor mensen die onder druk staan, wegen voordelen zwaarder dan nadelen. Hierdoor is de kans dat ze verkeerde beslissingen nemen groter. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Southern California.

03 augustus 2012

Gezond personeel levert je geld op!

Tips van experts en ondernemers over gezond en fit personeel

Natuurlijk zie je je werknemers het liefst gezond en fit. Des te beter en energieker voeren ze hun taak uit en des te kleiner is de kans op uitval, waardoor jij geld bespaart. Natuurlijk is iemands gezondheid zijn eigen verantwoordelijkheid, maar beste ondernemer: je kunt het bei¨nvloeden! Lees in dit whitepaper hoe je dat doet.

03 augustus 2012

Getoond 51 tot en met 60 van 72 totaal, er zijn meerdere pagina's