Innovatie desk

Samen innoveren rendeert

Innovatieve ondernemingen zijn winstgevender dan andere bedrijven. Als ondernemer moet je daarom blijven vernieuwen om te kunnen concurreren en groeien. De Innovatie desk helpt je op weg: van ideevorming tot financiering en het bouwen van een innovatieve organisatie.

Innovatieve ondernemers winnen prijzen in Parijs

Vernieuwing brengt Nederlandse ondernemers verder

Vier innovatieve Nederlandse bedrijven vielen in de prijzen tijdens de beurs voor lichtgewicht materialen JEC in Parijs. Ze wonnen prijzen voor vernieuwende producten en concepten die ze hebben ontwikkeld.

22 april 2014

Hoe vind ik een zakenpartner?

Innoveren samen met een business partner

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor een zakenpartner, zeker op het gebied van innovatie. Door samen te werken met een business partner kun je bijvoorbeeld de financiering van een innovatief product rond krijgen, maar ook kennis uitwisselen, een onderzoeksproject starten, je product verkopen of de buitenlandse markt verkennen. Als hebt besloten dat je wilt samenwerken, hoe vind je dan een geschikte partner?

22 april 2014

Bouw Informatie Model bevordert samenwerking

Wat is BIM en wat doet het voor ondernemers?

Het Bouw Informatie Model (BIM) bevordert het samenwerken in de bouwketen en zorgt ervoor dat ondernemers hun werk efficiënter en beter kunnen doen. Dat was de conclusie van de eerste TNO Technologie Update voor MKB-ondernemers.

22 april 2014

Innoveren: Technologie zoekt Ondernemer

Jan Gerbrands (Technology of Sense B.V.) en Erik Ham (TNO)

Als je als ondernemer wilt innoveren hoef je niet helemaal vanaf nul te beginnen. Sommige kennisinstellingen hebben programma's waarbij ze nieuwe kennis doorgeven aan jou als ondernemer. Kennis of techniek die jij kunt gebruiken om te innoveren.

18 april 2014

In welke landen vraag ik octrooi aan?

Tips voor het bepalen van je keuze

Naast Nederlandse octrooien kun je je uitvinding ook Europees en zelfs wereldwijd beschermen. Omdat het aanvragen van buitenlandse octrooien veel tijd en geld kost moet je goed bedenken voor welke landen het wel en niet zinvol is. Een aantal tips die je kunnen helpen met beslissen vind je in dit artikel.

15 april 2014

Hoe bescherm ik mijn merk?

Waar moet een merk aan voldoen voor ik het kan registreren?

Je doet er verstandig aan om de merken van je onderneming, diensten of producten te registeren. Niet alle namen of logo’s kunnen echter tot een merk gerekend worden. Controleer dus goed of de namen die je gebruikt wel een merk zijn. In dit artikel vind je enkele richtlijnen waarmee je dit kunt bepalen.

16 januari 2014

Schoon dieselen?

Milieuvriendelijk rijden in je dieselauto

Rij je in een dieselauto, maar maak je je zorgen over de gevolgen die dat voor het milieu heeft? Bij de nieuwste automodellen hoeft dat niet meer. Die zijn, dankzij de toepassing van nieuwe én oudere technieken, zoals AdBlue, een stuk schoner.

16 januari 2014

"Juist nu kunnen ondernemers veranderen en innoveren"

E-paper: Kansen voor ondernemers

"De pessimist ziet de recessie vooral als obstakel. Maar veranderen en innoveren doe je op het scherp van de snede. De recessie biedt dan ook kansen en die moeten we met beide handen aangrijpen. Juist nu." Dat schrijft MKB Servicedesk-directeur Willem Overbosch in het voorwoord van het e-paper Kansen voor ondernemers van de Pulse Media Group.

24 juni 2013

Hbo-instellingen krijgen meer geld voor mkb-onderzoek

Bussemaker verhoogt budget tot 30 miljoen euro per jaar

Mkb-bedrijven kunnen binnenkort vaker onderzoek laten doen door hbo-instellingen. Onderwijsminister Jet Bussemaker heeft het budget hiervoor met 13 miljoen euro verhoogd. Het geld kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor onderzoek naar productontwikkeling.

19 april 2013

Getoond 127 tot en met 135 van 135 totaal, er zijn meerdere pagina's