Arbeidskorting 2024 omhoog

Meer koopkracht voor lagere inkomens door belastingwijziging

euro-currency-biljetten-geld

Op 19 september 2023 is het weer Prinsjesdag en wordt het Belastingplan 2024 gepresenteerd. Ondanks dat het kabinet demissionair is, staan er meerdere wijzigingen op de planning. Een belangrijk onderdeel van de plannen? Naar verwachting gaat de arbeidskorting iets omhoog.

Arbeidskorting 2024 naar verwachting verhoogd 

Voor 2024 overweegt het kabinet om de arbeidskorting met € 115 te verhogen voor werkenden met een inkomen tussen € 23.000 en € 37.000. Dat betekent dat deze groep per saldo minder inkomstenbelasting betaalt. Dit is onderdeel van een pakket aan maatregelen om de koopkracht van lage- en middeninkomens te verhogen.

Arbeidskorting in 2023 al verhoogd

De arbeidskorting werd vorig jaar al verhoogd tot een bedrag van maximaal € 5.052. Vanaf een arbeidsinkomen van € 36.626 wordt de arbeidskorting steeds lager. Bij een winst vóór aftrekposten van meer dan € 115.295 heb je geen recht meer op de korting.

Wat is arbeidskorting?

Arbeidskorting is een heffingskorting voor mensen in loondienst en zelfstandig ondernemers. Deze korting wordt afgetrokken van het bedrag dat je betaalt aan inkomstenbelasting en de premie Zvw. 

Lees meer over arbeidskorting

Wijziging inkomensgrens inkomstenbelasting?

De stijging van de arbeidskorting is onderdeel van het koopkrachtpakket. Een ander onderdeel van dit pakket is een wijziging in de inkomensgrens voor het tweede tarief van de inkomstenbelasting. Lees meer in ons nieuwsbericht over inkomstenbelasting 2024.

Benieuwd naar andere verwachte veranderingen die op Prinsjesdag bekend worden gemaakt? Lees dan het overzichtsartikel Prinsjesdag 2023: dit zijn de verwachte plannen voor 2024

Wat vind je van dit artikel?

Jade Karthaus

Auteur

Jade Karthaus

Jade Karthaus is hoofdredacteur van MKB Servicedesk.