Waarom doelen stellen belangrijk is

Column Ralph Karseboom

goals, doelen

Je hebt waarschijnlijk gehoord over het stellen van doelen en je dacht “oh nee, niet weer zo’n self-improvement guru he?”. Dit is precies de fout die 99% van de mensen maakt... het verandert je leven compleet, en hier is waarom:

Doelen geven duidelijkheid - doelen geven je een duidelijk beeld van wat je wil in het leven en wat je wil bereiken in een bepaalde periode. Het is heel belangrijk om duidelijkheid te hebben in het leven. Het hebben van duidelijke doelen zullen je begeleiden door het proces van het bereiken van de successen die je wenst.

Doelen zonder actie zijn slechts wensen - je moet niet enkel doelen opschrijven, je moet er ook aan werken! Alleen met het opschrijven van je doelen zal je niet slagen om deze te bereiken. Actie zal je dichter bij je doelen brengen, dag na dag. Dus sta op en onderneem nu actie. Aan het werk!

Doelen geven richting - als een ding dat is belangrijk in het leven, is het voldoening hebben. Je doel moet betekenisvol zijn en de behoeften van andere mensen vervullen. Een doel geeft je een richting in je leven. Je zegt eigenlijk tegen jezelf wat jij uit jouw leven wilt halen. Dit zal het gevoel over jezelf drastisch verbeteren.

Doelen geven betekenis - doelen geven betekenis aan de successen die je wilt bereiken. Zodra je de doelen gaat opschrijven programmeer je jezelf om te gaan werken aan deze doelen. Als je een sterke betekenis geeft aan je doelen, dan zal dat ertoe leiden dat je onderbewustzijn 24/7 aan het werk gaat om deze te behalen. Natuurlijk moet je nog steeds zelf de actie ondernemen.

Accepteer geen nee als antwoord - Laat je niet aan de kant duwen. Wanneer een prospect nee zegt, betekent dat niet dat ze niet geïnteresseerd zijn. Het betekent dit je niet duidelijk genoeg was met het uitleggen van de waarde van jouw product, hoe ze het goed kunnen gebruiken en waarom ze moeten aanschaffen. Accepteer niet zomaar een nee als antwoord en blijf proberen om je klant te overtuigen. Natuurlijk moet je niet smeken, stalken of klagen. Je moet ze overtuigen.

Geef nooit op - als je opgeeft, dan geef je al je dromen op, je financiële toekomst en eigenlijk alles waar je aan hebt gewerkt of hebt gewild. Blijf altijd duwen en trekken. Het kan nu moeilijk lijken, maar de vruchten van je arbeid zullen binnenkort te plukken zijn. Zie het zo: de meeste mensen hebben hun dromen en doelen, en wat heeft het hen gebracht? Neem een ??eerlijke en harde blik rond je eigen groep van vrienden en familie... zou je met ze willen ruilen? Als je antwoord nee is: ga aan het werk en geef niet op! Iemand moet het doen, laat het jou zijn.

Wees positief - naast het niet op te geven, moet je vooral positieve vibes hebben. Het is heel belangrijk om positief te blijven en rond te hangen met positieve mensen. Het is veel makkelijker om positief te blijven rond positieve mensen. Dus negeer de "TGIF" of "ugh het is maandag" mensen. Wees positief over je doelstellingen, je leven en je toekomst. Valt het jou ook niet dat succesvolle mensen meestal zeer positief zijn?

Vier successen - vergeet niet om successen te vieren. Dit zal je werk leuk houden. Je moet jezelf soms belonen. Ik bedoel dus niet al je geld uitgeven als je de eerste mijlpaal hebt bereikt… dat is absurd.

Op je succes!

Wat vind je van dit artikel?