Technologie

Mobiel Werken desk

Wat is cloud computing?

De voordelen van software as a service

Werkt jouw organisatie al in de cloud? Cloud computing kan je bedrijf veel opleveren, zeker als je op afstand wilt samenwerken. Ook is steeds meer software tegenwoordig volledig web-based.

04 februari 2020 07 juli 2021

Hoe bescherm ik mijn telefoon tegen virussen?

Virussen en wormen op mobiele apparaten van jou en je personeel

Een smartphone is eigenlijk niks anders dan een mobiele computer waar je toevallig ook mee belt. En dus is je mobiele telefoon net zo vatbaar voor virussen als je andere apparatuur. Hoe bescherm je jouw telefoon en de telefoon (van de zaak) van je personeel?

03 april 2020 23 september 2020

Hoe beveilig ik mijn laptop?

Bescherm persoonlijke gegevens op je laptop

Als je op openbare plekken werkt moet je extra alert zijn op dieven die het op je laptop voorzien hebben. Verschillende methoden kunnen voorkomen dat je bedrijfsgegevens in verkeerde handen terecht komen.

21 augustus 2012 23 september 2020

Negen tips voor een gebruiksvriendelijke website

Bied duidelijke, vindbare informatie online aan

Mensen die websites bezoeken, willen maar een ding: snel vinden wat ze zoeken. Daarom negen tips die je bezoekers een teleurstelling besparen.

20 april 2020

Hoe werkt videoconferencing?

Hoe kan ik virtueel vergaderen?

Vergaderen is van essentieel belang binnen een organisatie. In dit artikel vertellen we je alles wat moet weten met betrekking tot videoconferencing. Als er in je bedrijf thuis of mobiel wordt gewerkt is het lastig om ‘even snel bij te praten’. Er zijn echter genoeg mogelijkheden om online te vergaderen.

10 april 2020

Skype for Business: altijd & overal samenwerken

Online vergaderen wordt zo wel heel makkelijk

Met Skype for Business kun je altijd samenwerken, alsof je in dezelfde ruimte bent. Kijk naar hetzelfde document, brainstorm op een whiteboard of plan een videovergadering met het hele team.

10 april 2020

Hoe kan ik internetten op mijn laptop?

Altijd en overal online met mobiel internet

Mobiele werkers kunnen eigenlijk niet zonder laptop. Met de draagbare computer kun je eenvoudig op verschillende plekken werken. Wil je ook gebruik maken van het internet, dan kun je kiezen uit drie verschillende mogelijkheden.

26 maart 2020

Vier manieren om mobiel te printen

Afdrukken via printerdriver, e-mail, website en mobiele app

Er zijn grofweg vier manieren om te printen. Iets afdrukken op kantoor vanaf je pc of laptop via een printerdriver - dat verhaal is bekend. Maar hoe print je vanaf je smartphone en tablet? Alle opties op een rij.

04 februari 2020

Google komt met Digitale Werkplaats naar Apeldoorn, Eindhoven en Nijmegen

Al 120.000 Nederlandse ondernemers en studenten getraind in digitale vaardigheden

Amsterdam, 2 april 2019. Internet kan helpen bij het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal de kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. In mei en juni zal Google met de Digitale Werkplaats daarom verschillende steden in Nederland aandoen om workshops aan ondernemers en studenten te geven over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid van hun bedrijf, online veiligheid en het analyseren van hun website.

16 april 2019

Heb ik een verzekering nodig voor mijn telefoon?

Hoe kan ik mijn smartphone verzekeren?

Je smartphone kan beschadigd raken of je kunt hem kwijt raken. Een verzekering kan dan uitkomst bieden. Maar wat voor verzekeringen zijn er?

02 mei 2018

Voorkom App Gap: blijf bij met mobiel werken

Bedrijven blijven achter met implementatie nieuwe technologie

Online samenwerken op tablet of mobiel is in opmars en de vraag naar mobiele applicaties groeit sterk. Toch zijn veel bedrijven nog te langzaam met de ontwikkeling en implementatie ervan voor medewerkers, klanten en partners.

12 juni 2017

Is de cloud een oplossing tegen storingen?

Hoe houd je ICT-storingen buiten de deur?

Een server op afstand, geen gedoe met updates en plaats- en tijdonafhankelijk werken: de cloud zou zomaar een oplossing kunnen zijn tegen storingen. Of toch niet?

12 juni 2017

Hoe werkt open source software?

Bespaar op dure software licenties

Waar haal je als mobiele ondernemer je software vandaan? Daar hoef je geen dure cd-rom voor te kopen, want je kunt goede software vaak gratis van het web plukken. Bij open source software kun je dan ook nog de openbare broncode naar eigen behoefte aanpassen.

26 augustus 2015

COPE, een beheersbaar alternatief voor BYOD

Reguleer het meenemen van eigen apparatuur

Uit Europees onderzoek van Cisco blijkt dat 85 procent van de Nederlandse werknemers privéapparatuur gebruikt voor het werk. Een trend die je als ondernemer natuurlijk graag wilt reguleren. Maar hoe pak je dat aan?

22 oktober 2013

Hoe maak ik een back-up in de cloud?

Online back-ups maken

Een back-up maken doe je om de bestanden en data van je bedrijf veilig te stellen, mocht je harddisk crashen of er een brand uitbreken. Dat kan op een externe harde schijf, maar ook in de cloud. Hoe dan?

12 september 2013

Fijn in de file naar vergadering?

Column | Desktop Video vergaderen “lost” het op!

Ha fijn, een vergadering. Daar gaan we weer: hup in de file.Vermogens worden uitgegeven om de verkeersdrukte te verbeteren: kilometerheffing, carpoolen, meer asfalt, automatisch rijden, spitsstroken, P&R. Druppels op een gloeiende plaat.

04 september 2013

Hoe moet ik een back-up van mijn bestanden maken?

Zorg dat je belangrijke bestanden niet kwijt raakt

Als je zeker wilt weten dat je je bestanden die op je computer of laptop staan nooit kwijt raakt, dan is het verstandig om regelmatig een back-up te maken van deze belangrijke documenten. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

27 mei 2013

Wat heb je nodig om in het openbaar vervoer te kunnen werken?

Ik ga op reis en ik neem mee...

Mobiel werken kan overal, dus ook in de tram, bus, metro of trein. Onderweg naar je werk of naar een afspraak check je even je mail lees je snel een document door. Welke tools kun je daar het beste voor gebruiken?

30 januari 2013

Getoond 1 tot en met 18 van 33 totaal, er zijn meerdere pagina's