Het beste voor je mensen, ontwikkel je bedrijf

Laat je medewerkers groeien en bloeien!

Jouw mensen maken het verschil in de markt. En in sterk veranderende tijden is het nog belangrijker ze te ondersteunen, laten groeien, presteren en plezier te hebben! Als je investeert in de beste begeleiding voor je personeel, ontwikkel je het hele bedrijf. Maar hoe pak je dat aan?

Alles staat en valt met de juiste begeleiding. Coaching op het gebied van talentontwikkeling, zoeken en vinden van de passende baan, een goede balans tussen werk en privé of je mensen fit en productief houden als ze thuiswerken. 

Om je daarbij te helpen bieden wij op deze themapagina kennis en tips op het gebied van loopbaanbegeleiding en duurzame inzetbaarheid. Je leest meer over:

  • Goede balans tussen werk en privé
  • Succesvol samenwerken
  • Thuiswerkers mentaal fit houden
  • Hoe kan je personeel breed inzetten?
  • Hoe geef je personeel perspectief?
  • Subsidie voor duurzame inzetbaarheid
  • Ziekte en re-integratie

11 tips om de samenwerking in je team te verbeteren

Succesvol samenwerken, zo doe je dat

Wil je van jouw team een goed geoliede machine maken? Wij hebben 11 tips voor je - die óók relevant zijn als jullie hybride werken.

Thuiswerken? Zo houd je je medewerkers mentaal fit

Vitale medewerkers zijn productiever & gelukkiger

Nu veel medewerkers door de corona maatregelen thuiswerken, is de vitaliteit van personeel voor werkgevers een prioriteit. Sociaal contact is niet meer vanzelfsprekend en de grens tussen werk en privé vervaagt. Vitale medewerkers zijn productiever, gelukkiger én voelen zich meer betrokken bij de organisatie waar ze voor werken. Hoe zorg je er als werkgever voor dat medewerkers ook nu mentaal fit blijven?

Wat is employability?

De voordelen van breed inzetbaar personeel

Elke ondernemer moet daadkrachtig kunnen inspelen op actuele en toekomstige ontwikkelingen. Dat kan alleen met goed gemotiveerde medewerkers die hun vakkennis bijhouden en op meerdere plekken inzetbaar zijn. In dat geval zit het goed met de employability in je bedrijf.

Ondernemerstrends 2021

Wat staat ons komend jaar te wachten?

Met welke trends moet jij je het komende jaar bezighouden? Hoe kun je de concurrentie voorblijven en waar moet je rekening mee houden? MKB Servicedesk heeft een paar trends op een rij gezet, zodat je weet wat je moet doen in 2021 om te overleven in deze snel veranderende wereld.

Hoe motiveer je personeel: 7 praktische tips

Geef vertrouwen en bied uitzicht op succes

Personeel motiveren is meer dan alleen complimenten uitdelen en makkelijker dan je misschien denkt. Check hier zeven praktische manieren om dit te doen.

Laat ik mijn medewerker een opleiding volgen?

Moet ik de opleidingen en cursussen van mijn personeel betalen?

Je wilt uiteraard uit je personeel halen wat erin zit. Houd het niveau van je medewerkers op peil door hen opleidingen en/of cursussen te laten volgen. Wat voor afspraken maak je over de studiekosten?

Wat is competentiemanagement?

Een stappenplan voor de mkb-er

Competentiemanagement heeft als doel de competenties van je medewerkers verder te ontwikkelen. Zodat zij hun werk nog beter doen. En je bedrijf verder groeit. Het is bovendien een praktisch instrument voor loopbaanbeleid. Hoe voer je competentiemanagement in?

Hoe ontwikkel je een leercultuur en groei mindset in je organisatie?

Benut het potentieel in je personeel optimaal met een groei mindset

Hoe belangrijk is opleiding en ontwikkeling binnen jouw bedrijf? Opleiding helpt je werknemers om meer lol en uitdaging in het werk te hebben. En met beter opgeleid personeel zal je bedrijf beter presteren. De vraag is dus: hoe ontwikkel je een leercultuur en groei mindset in je organisatie? Zo pak je het aan.

HR-cyclus succesvol opzetten in 7 stappen

Alles over het belang van de HR-cyclus

Goed zorgen voor je personeel zorgen én talent ontwikkelen? Dat doe je met het effectief inzetten van de HR-cyclus. Die start al op het moment dat je op zoek gaat naar personeel. De cirkel is rond als iemand uit dienst treedt.

Welke afspraken moet ik met mijn werknemers maken over het volgen van cursussen?

Zorg dat werknemers weten waar ze aan beginnen

Je wilt dat je werknemer een opleiding of cursus gaat volgen. Of misschien heeft een werknemer hier zelf om gevraagd. Dat is goed voor de ontwikkeling van je mensen en van je bedrijf, maar wat voor afspraken maak je over de betaling van de studiekosten?

Hoe werkt ESF duurzame inzetbaarheid?

Subsidie voor ondernemers met personeel

Het Europees Sociale Fonds (ESF) voor duurzame inzetbaarheid is een subsidie voor werkgevers. Hoe werkt het precies? Hoe kun jij profiteren van ESF Duurzame Inzetbaarheid? Antwoorden en tips voor ondernemers.

Wat is het nut van een loopbaangesprek?

Zorg dat je personeel zich blijft ontwikkelen

Als ondernemer staat groei van je bedrijf voorop. Dat lukt alleen als je personeel meegroeit. Niet zozeer in aantal. Je medewerkers moeten in de toekomst ook over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Een loopbaangesprek is daarbij een handig instrument.

Mijn werknemer is ziek, wat moet ik doen?

Een plan van aanpak bij zieke medewerkers

Als werknemers zich ziek melden, moet je als werkgever een aantal stappen nemen. Wat staat je te doen? Volg dit stappenplan bij ziekmeldingen.

Re-integratieverplichtingen werkgever: zo maak je een plan van aanpak

Wat moet je doen en wanneer?

Is een medewerker langer dan zes weken ziek? Dan krijg je te maken met re-integratieverplichtingen. Hoe kun je een zieke werknemer helpen en wat moet je als werkgever doen of regelen? In dit artikel lees je meer over de re-integratieverplichtingen van de werkgever en de verschillende stappen die je moet doorlopen, met als belangrijkste: het plan van aanpak opstellen en uitvoeren.

Wat staat er in een re-integratieverslag?

Probleemanalyse, het plan van aanpak en andere zaken

Als je werknemer ziek is, ben je verplicht om via re-integratie te voorkomen dat je werknemer langdurig ziek thuis zit en uiteindelijk in de WIA of WW terechtkomt. Tijdens de re-integratie moet je een re-integratieverslag aanleggen. Wat staat daar allemaal in?

Eigenrisicodrager worden, waarom zou je?

De verzuimkosten van je personeel voor eigen rekening of toch een verzekering?

Als werkgever ben je verplicht je medewerkers te voorzien van een inkomen voor als ze ziek worden of arbeidsongeschikt raken. Hiervoor betaal je de Belastingdienst premie voor de werknemersverzekeringen. Je kunt deze premie verlagen door eigenrisicodrager te worden. Hoe werkt dat precies?

Wat is een studiekostenregeling?

Waar moet ik op letten bij het opstellen van een studiekostenregeling?

Een studiekostenregeling omvat de uitvoeringsregels, rechten, plichten en verantwoordelijkheden op het gebied van opleiding en training binnen jouw bedrijf. Met een studiekostenregeling bepaal je de precieze gang van zaken als een werknemer zich laat bijscholen.

De thuiswerkplek & arbo: zo zit het

Help je thuiswerkende medewerkers gezond en fit te blijven

Thuiswerken is bij veel bedrijven een vast onderdeel geworden van het personeelsbeleid. Hoe zit het met de arbowet bij thuiswerken? Wat zijn de plichten van de werkgever?

Thuiswerkvergoeding 2024: zo zit het

Alle regels voor thuiswerken, vergoedingen en de thuiswerkplek

Veel organisaties hebben thuiswerken omarmd en geven hun werknemers een belastingvrije vergoeding voor thuiswerken. Wat doe jij? Hoe zit het anno 2024 met de thuiswerkvergoeding en de vergoeding voor de thuiswerkplek? Ontdek wat er mogelijk is.

NL Leert Door subsidie: gratis scholing voor je werknemers

Dit zijn de alternatieven nu deze regeling gesloten is

De Nederland Leert Door-subsidie was een regeling die iedereen in Nederland - mensen in loondienst, zzp’ers of personen zonder werk - de kans bood om zich gratis om- of bij te scholen. Hoe zag deze subsidie eruit? En welke regelingen zijn er nu beschikbaar als je je personeel verder wilt opleiden?