Aansprakelijkheid voor ondernemers
Wanneer ben je als ondernemer aansprakelijk?
Als ondernemer kun je op verschillende gebieden aansprakelijk gehouden worden. Hoe werkt aansprakelijkheid in de praktijk? Van aansprakelijkheid voor personeel tot aan aansprakelijkheid voor gebouwen.
Ondernemers: pensioen komt wel goed als ik bedrijf verkoop!
Van uitstel komt...?
Vier op de tien ondernemers en directeuren liggen weleens wakker van hoe het pensioen voor henzelf of hun werknemers is geregeld. Ze geven toe dat ze eigenlijk te weinig met het eigen pensioen bezig zijn en vertrouwen er grotendeels op dat het later alsnog goed komt als ze hun bedrijf verkopen. Onder 45-plussers is dit aandeel nog groter.
Aansprakelijkheidsverzekering
Schade vergoeden via AVB-verzekering
Als je opdrachten uitvoert voor anderen, ben je aansprakelijk voor eventuele schade die je hierbij veroorzaakt. Laat dit afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering (AVB-verzekering).
Verzekeringen: hoe regelen je collega-ondernemers die?
Zelf rechtstreeks regelen, via de bank of assurantieadviseurs
Ondernemen is kansen grijpen en (financiële) risico’s nemen; sommige bewust, andere minder bewust. Om meer grip te krijgen op deze risico’s, kun je een specialist inschakelen.
Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn bedrijfspand?
Een overzicht van de belangrijkste verzekeringen
Een storm, brand of inbraak kan grote gevolgen hebben voor je onderneming. Als je een bedrijfspand huurt of bezit, doe je er verstandig aan verzekeringen af te sluiten. Welke opties heb je?
5 vragen over de AOV
Verzeker je tegen arbeidsongeschiktheid | Beperk de kosten
Is het echt nodig een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te nemen? Hoe duur is het en hoe kan ik de kosten beperken? Antwoord op 5 vragen over de AOV.
Cyberrisico’s verzekeren: het kan
Column Thijs Bouvy | Verzeker je tegen cybercrime
In de Verenigde Staten verzekert men zich al regelmatig tegen cyberrisico’s. In Nederland wordt dit nog erg weinig gedaan door het mkb. Terwijl er toch redelijk hoge risico’s zijn. In 2016 kostte cybercriminaliteit Nederland ongeveer 10 miljard euro. Gelukkig beseffen steeds meer ondernemers dat het goed is om hier eens serieus over na te denken.
Welke aansprakelijkheden kun je verzekeren als zzp’er?
Zes risico’s waartegen je je als zzp’er zeker wil indekken
Geen enkele zzp’er wil een schadeclaim aan zijn of haar broek. Toch kan er iets gebeuren tijdens je werkzaamheden waardoor jij verantwoordelijk bent voor de ontstane kosten. Als je dit uit eigen zak moet betalen, kan dit flink in de papieren lopen. Een optie is dan om je te verzekeren voor aansprakelijkheid. Dit zijn de zes soorten aansprakelijkheid, waar je als zzp’er tegen kunt verzekeren.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering, niets voor mij?
Hoe zit het nu écht met een AOV voor zzp’ers
Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heb je je inkomsten als zzp’er wél nodig om je levensstandaard te kunnen handhaven? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de mogelijkheden om inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval te voorkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan dit.
Bescherm je bedrijf tegen cybercrime
Wat zijn de gevaren en wat kun je doen?
Cybercrime is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Zonder hun huis uit te hoeven, kunnen criminelen vernielingen aanrichten en diefstal plegen. Van geld, maar ook van data. Naar schatting kost cybercrime de Nederlandse samenleving jaarlijks 8,8 miljard euro en die kosten komen vooral voor rekening van het bedrijfsleven. Gelukkig kun je je er wel tegen wapenen.