65% ondernemers worstelt met keuze domeinnaam

Website moet makkelijk te onthouden en goed te vinden zijn
Het bedenken van een goede domeinnaam is nog niet zo makkelijk. Vaak passeren veel opties de revue voor er een keuze gemaakt wordt. De domeinnaam moet niet alleen passen bij het imago van je bedrijf, er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden.
Kies ik voor .nl of .com?
Klik hier
Bekijk de infographic
Lees verder
Als je moeite hebt met het vinden van de juiste domeinnaam, ben je zeker niet de enige. Slechts 35 procent van de ondernemers vindt het makkelijk om een geschikte naam te bedenken. Dit blijkt uit onderzoek van MediaTest in opdracht van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) onder 501 ondernemers.
 
 

Goed vindbaar

De ondervraagde ondernemers vinden dat een domeinnaam vooral goed vindbaar moet zijn. 88 procent van de ondervraagden noemt dat ‘belangrijk’ of ‘zeer belangrijk’. Een even groot percentage vindt het belangrijk of zeer belangrijk dat de URL makkelijk te onthouden moet zijn. 81 procent is van mening dat de domeinnaam serieus en zakelijk over moet komen.
 

Niet per se kort

Een goede domeinnaam moet dan wel makkelijk te onthouden zijn, maar hoeft niet per se kort te zijn. Slechts 18 procent van de ondervraagden vindt dat ‘zeer belangrijk’. Ook is het niet noodzakelijk dat een domeinnaam makkelijk te verkopen is. Slechts 9 procent vindt dat zeer belangrijk. Een leuke en amusante naam is voor maar 7 procent van de ondernemers van groot belang.
 

Moeilijke keuze

Vooral starters (41%) blijken het moeilijk te vinden de perfecte domeinnaam te bedenken. Gevestigde ondernemers hebben hier minder moeite mee. Slechts 26 procent van deze groep geeft aan hier moeite mee te hebben.
 

.nl meest populair

De meeste ondernemers vinden dat .nl het meest aansprekende zakelijke domein is. Een kleiner deel – vooral internationaal georiënteerd - geeft de voorkeur aan .com. 74 procent van de ondervraagden gebruikt .nl voor de meest gebruikte bedrijfswebsite en 19 procent kiest voor .com. Slechts 7 procent van de ondernemers gebruikt ook één of meerdere van de meer dan 1000 andere extensies die er zijn, zoals .eu en .net.
 

Controleren beschikbaarheid

Vaak is een domeinnaam gelijk aan de bedrijfsnaam. Daarom is het verstandig een aantal stappen te doorlopen als je een naam gaat kiezen. Controleer eerst in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel of er al een ander bedrijf is dat deze naam gebruikt. Als dat niet het geval is, controleer dan of de domeinnaam beschikbaar is. Is deze beschikbaar, registreer de domeinnaam dan direct. Zo kunnen andere partijen hem niet voor je neus wegkapen. Het is namelijk mogelijk dat partijen de door jou beoogde naam opkopen en deze vervolgens met winst aan je door proberen te verkopen.

Dossiers

Kies je voor .nl of .com?

74% Nederlandse ondernemers kiest voor .nl
Als je een (nieuwe) website wilt opzetten voor jouw bedrijf, is het kiezen van een goede domeinnaam erg belangrijk. Maar wat misschien wel net zo...

Domeinnamen met .nl populairst onder Nederlandse ondernemers

Infographic: 79% ondernemers verkiest website met .nl
Maar liefst drie kwart van de Nederlandse ondernemers heeft een website die eindigt op .nl. Dat blijkt uit onderzoek* van MediaTest in opdracht van...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten