Hoe je duurzaam ondernemen en abonnementisering combineert

Olivery: nooit meer zonder olijfolie

02 augustus 2019

Ondernemers zijn altijd bezig en barsten van de nieuwe ideeën. Hoe kunnen we ons product nog beter of toegankelijker maken voor onze klanten? Start-up Olivery maakte hun olijfolie smart…

Whitepaper Gestapeld financieren

Het Nederlandse bedrijf Olivery lanceert als eerste ambachtelijke Italiaanse olijfolie in een Smart Bottle. In deze slimme fles zit een chip die bijhoudt hoeveel olie jij nog hebt en bestelt nieuwe als de olie bijna op is. Hoef je daar in ieder geval niet meer over na te denken.

Wat is Olivery?

Olivery is een initiatief van Ridder Drost (31). Op zijn 19e richtte hij Liquido d’Oro op, een online olijfoliemerk dat inmiddels met succes olie verkoopt in twaalf landen in Europa. Vorig jaar nam de Polenghi Group (de grootste citroensap producent) een deel van Liquido d’Oro over. Hierdoor heeft Ridder meer tijd om nieuwe dingen te ondernemen. In een kickstarter ontdekte hij de smart chip, waarbij hij direct dacht aan de vraag van consumenten om directe levering. Het idee voor Olivery was geboren.

Hoe werkt zo’n slimme fles olijfolie?

In de Smart Bottle van Olivery zit LED-verlichting en een Bluetooth-chip. Deze Bluetooth-chip staat in contact met je telefoon. Is je olijfolie voor 80% op? Dan springt de LED-verlichting op rood en krijg je via de chip een vraag op je telefoon (via App of e-mail): wil je nieuwe olie bestellen? Met twee klikken op de knop heb je het geregeld. Olivery stuurt je dezelfde dag nog een navulverpakking via PostNL. De verpakking kan gewoon door de brievenbus, dus de volgende dag ligt er al nieuwe olie op de mat.

De slimme fles van Olivery zorgt er niet alleen voor dat jij nooit meer zonder olijfolie zit, maar ook voor een beter milieu en olie die langer op zijn lekkerst blijft. Zo kun je de fles van Olivery keer op keer opnieuw gebruiken, omdat de nieuwe olie in navulverpakkingen komt. Deze is biologisch afbreekbaar en gemaakt om geen druppel olie te verspillen. Het glas van de slimme fles op jouw aanrecht is ontwikkeld door Miron in Zwitserland. Ingenieurs deden daar onderzoek naar het effect van licht en oxidatie in glas op de inhoud van de fles. Zij ontwikkelden een fles die bepaalde lichtstralen blokkeert en zo de olie langer goed houdt.

Ben jij nieuwsgierig?

Wil je meer weten over Olivery, een prototype van de fles of de navulverpakking? Check dan zeker www.olivery.com. Een mooi voorbeeld van een combinatie van duurzaam ondernemen en abonnementisering, een van de toptrends voor nu en de toekomst.

Auteur

Ridder Drost