Omzet in horeca stijgt 7%

En de prijzen stijgen met 3%

15 december 2009

In het tweede kwartaal van 2007 heeft de horeca bijna 7 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Vooral de restaurants en cafetaria’s boekten fors meer omzet. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.

Goed 2e kwartaal

Restaurant en cafetaria's kunnen volgens het statistiekbureau terugkijken op een bijzonder goed tweede kwartaal, hoewel de groei iets lager is dan een kwartaal eerder, toen de omzet nog met 9% steeg.

Vergeleken met 2006

De omzet bij cafetaria's nam met 10% toe ten opzichte van het tweede kwartaal van 2006. Zij verhoogden de prijzen meer dan gemiddeld, mede vanwege de gestegen aardappelprijzen. Ook restaurants plukken de vruchten van het gunstige economische klimaat. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2006 nam de omzet met ruim 8% toe. Het omzetvolume nam met 5,2% toe.

De cafes hebben in het tweede helft van 2007 een 4% omzetgroei geboekt. Deze groei is volledig toe te schrijven aan de gestegen prijzen. De volumegroei bedroeg hierbij maar 0,5%. Vooral de natte meimaand drukte het kwartaalresultaat van de cafes. Ook de hotels realiseerden een kleinere omzetgroei dan de restaurants en cafetaria's. De omzet nam met 4,8% toe.

Bron: CBS