Duurzame energie

Duurzaam ondernemen

Zero-emissiezones 2025: ben je goed voorbereid?

Combineer de aanschaf van emissieloze voertuigen met zakelijke zonnepanelen

De energietransitie is in volle gang. En dat heeft gevolgen voor je wagenpark. Vanaf 1 januari 2025 mogen bepaalde bedrijfsauto’s veel binnensteden niet meer in; die zijn aangemerkt als ‘zero-emissiezone’. Tref daarom nu de juiste voorbereidingen, maak een plan voor je wagenpark en overweeg zakelijke zonnepanelen voor voordelig opladen. Hier lees je alles over de nieuwe regels en hoe je er slim mee omgaat.

08 maart 2024 5 minuten

Salderingsregeling zonnepanelen: alles over zakelijk salderen

Afbouw salderingsregeling voorlopig van tafel

Wek je zelf groene zakelijke energie op met zonnepanelen of ben je dit van plan? Dan ben je duurzaam bezig en profiteer je van een aantal financiële voordelen. Zo mag je net als huishoudens met zonnepanelen in veel gevallen de salderingsregeling toepassen. Wat salderen precies is, hoe de salderingsregeling werkt voor zakelijke zonne-energie en of de regeling nu wel of niet wordt afgebouwd, lees je in dit artikel.

08 maart 2024 5 minuten

Subsidies duurzame energie voor ondernemers

Overzicht van de belangrijkste energiesubsidies en fiscale aftrekposten in 2024

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren biedt onze overheid aantrekkelijke energiesubsidies en fiscale regelingen. Hier lees je de belangrijkste.

08 maart 2024 5 minuten

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen in 2024: hoe kun je besparen?

Subsidies, aftrekposten en salderen

Je onderneming verduurzamen met zonnepanelen? De overheid juicht deze investering toe en stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met subsidies, fiscale aftrekregelingen en de salderingsregeling. Voor welke regeling of subsidie kom jij in aanmerking en hoe vraag je het aan?

08 maart 2024 3 minuten

Je bedrijfspand verduurzamen: 5 manieren om dit slim aan te pakken

Verplichtingen, investeren in hernieuwbare energie en financiering

De kans dat de energieprijzen ooit weer terugkeren naar het niveau van voor de energiecrisis, lijkt klein. Bovendien moeten de meeste kantoorpanden vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C dragen. Hoog tijd dus om je bedrijfspand te verduurzamen. Ontdek hoe het zit met verplichte verduurzaming in 2024 en lees over 5 manieren om dit slim en voordelig aan te pakken.

08 maart 2024 7 minuten

Welke soorten duurzame energie zijn er?

En welke energiebesparende maatregelen kun je nemen?

De wereld warmt op en we stoten te veel CO2 uit. De energietransitie is in volle gang, want in 2050 moet ons land praktisch CO2-neutraal zijn. Ook jij kunt een belangrijke bijdrage leveren. Zo kun je investeren in duurzame energie, zoals zonne-energie. Waarom is duurzame energie zo belangrijk en welke soorten zijn er?

22 december 2023 4 minuten

Einde prijsplafond energie voor kleine ondernemers vanaf 1 januari 2024

Advies ACM: kies voor een vast contract als je zekerheid wilt

Consumenten en een deel van de ondernemers - de zogenaamde kleinverbruikers - profiteerden het afgelopen jaar van het prijsplafond voor de energiekosten. Maar daar komt vanaf 1 januari 2024 een einde aan. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) adviseert consumenten nu een vast contract te nemen als je zekerheid wilt over de hoogte van je energietarieven. Wat is wijsheid voor ondernemers?

21 december 2023 3 minuten

Energiebesparingsplicht: dit houdt het in voor je bedrijf

Let op de informatieplicht

Geldt voor jouw bedrijf een energiebesparingsplicht? Dan heb je één keer in de vier jaar rapportageverplichting. Je moet je rapportage uiterlijk 1 december 2023 indienen, anders krijg je een boete. Voor welke bedrijven geldt deze energiebesparingsverplicht en wat wordt er precies van je verwacht?

03 juli 2023 3 minuten

De BMKB-Groen: hoe werkt het?

Borgstelling financiering als je duurzaam investeert

De BMKB-Groen maakt investeren in het verlagen van je energiekosten makkelijker. Met de groene borgstellingsregeling steunt de overheid in het verduurzamen van je onderneming. Wat is de BMKB-Groen, voor wie is het, welke investeringen kun je ermee financieren en hoe vraag je hem aan?

21 november 2022 2 minuten

HER+ subsidie: voor minder CO2 en minder kosten

Subsidie voor innovatieve projecten die leiden tot minder CO2 en minder kosten. Win-win!

Om de klimaatdoelen van 2030 te halen en een groene economie te realiseren is CO2-reductie hard nodig. Met de subsidieregeling Hernieuwbare Energietransitie (HER+) stimuleert de overheid bedrijven om hun bedrijfsvoering te verduurzamen.

25 oktober 2022 5 minuten

SDE++ 2023: Subsidieregeling voor opwekken van duurzame energie

Loket SDE++ voor 2022 gesloten

Heeft je bedrijf of instelling plannen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een grootschalige warmtepomp? Dan heb je recht op de SDE++-subsidie: 15 jaar lang ontvang je een vergoeding per opgewekte kWh.

24 oktober 2022 3 minuten

ISDE: investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

Voordelig investeren in duurzame energie voor woningeigenaren én zakelijke gebruikers

De ISDE wordt vaak aangevraagd voor door particulieren met een eigen huis. Maar wist je dat deze subsidie ook zakelijk gebruikt kan worden? Bekijk snel of deze investeringssubsidie ook mogelijkheden biedt voor jouw bedrijf.

11 oktober 2022 4 minuten

Het klimaatakkoord en jouw bedrijf: 3 maatregelen uitgelegd

Wat kun én moet jij doen om met je bedrijf bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen?

Het Klimaatakkoord van Parijs dateert van 2015. Toch is het nog steeds zeer actueel, omdat er werk aan de winkel is. Wat houdt het Klimaatakkoord in? En wat kun én moet jij doen om met je bedrijf bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen?

05 augustus 2021 4 minuten

Geld verdienen met zonnepanelen

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om geld te verdienen én minder kosten te maken. Met zonnepanelen op je bedrijfsdak kun ook jij geld verdienen. Investeer in een zonnestroominstallatie en maak van je dak een duurzame energiefabriek. Hoeveel valt er te verdienen? Hoe werkt dat dan?

28 juli 2021 3 minuten

Wat is de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf?

Je CO2-voetafdruk verminderen voor een betere toekomst van de aarde én voor meer ondernemingskansen

Bij het onderwerp verduurzamen hoor je vaak de term CO2-footprint of -voetafdruk. Iedereen heeft een CO2-voetafdruk. Bedrijf of geen bedrijf. Maar omdat bedrijven een relatief grote CO2-voetafdruk hebben, liggen er voor bedrijven meer kansen om bij te dragen aan een aanzienlijke reductie in de CO2-uitstoot. Wat is de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf? Hoe bepaal je die en hoe kun je je CO2-voetafdruk verminderen? Tijd voor een onderzoek!

11 juni 2021 3 minuten

Verplichte energiebesparende maatregelen voor bedrijven

Let op de informatieplicht energiebesparing

Wil jij duurzaam ondernemen? Daarbij horen energiebesparende maatregelen. Bedrijven kunnen op veel verschillende manieren bijdragen aan minder uitstoot. Let op: bepaalde ondernemingen hebben een energiebesparingsplicht en informatieplicht.

12 juni 2020 2 minuten

Wat is het nadeel van oude tl-verlichting?

Oude tl-verlichting kost je duizend euro per jaar extra

Veel ondernemers gebruiken nog oude tl-verlichting in hun kantoren, winkels, bedrijfshallen, magazijnen en werkplaatsen. Kies voor een moderne, energiezuinige variant met meer lichtopbrengst.

06 maart 2020 2 minuten

Welk energieverbruik is normaal voor een ondernemer?

Gas, water, licht en elektriciteitskosten verschillen per vierkante meter

Hoeveel energie verbruikt een standaard ondernemer? Bij welke elektriciteitskosten moet je je zorgen maken? En hoe zit het met de rekening voor gas, water en licht?

28 augustus 2019 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 32 totaal, er zijn meerdere pagina's