Werknemer heeft steeds vaker burn-out

In 2011 steeg het aantal burn-outs met 11 procent

03 augustus 2012

Werknemers hebben steeds vaker last van een burn-out. In 2011 steeg het aantal gevallen met 11 procent. Voornamelijk vrouwen werken zich over de kop, vaker dan mannen.

Een burn-out, waarin iemand emotioneel, psychisch en mentaal is uitgeput, kan ervoor zorgen dat je werknemer voor lange tijd uit de roulatie is. Het aantal burn-outs steeg in 2011 met 11 procent, zo blijkt uit een telling van 365 onder ruim een miljoen werknemers. Op basis van de telling verwacht 365 dat het aantal werknemers met een burnout in 2012 zelfs op ruim 14 procent uit kan komen.

Vrouwen vaker burn-out

Vooral vrouwen hebben last van een burn-out; vaker dan mannen. Het aandeel van vrouwen met een burn-out was in 2010 nog 53 procent, maar steeg in 2011 naar 56 procent. Heeft een werknemer een burn-out, dan kun je rekenen op een verzuimduur van gemiddeld 189 dagen, op basis van de cijfers van 2011.

Opvallend is dat met name jongere mannen van halverwege twintig tot halverwege dertig vaker dan in 2010 last hadden van een burn-out, net zoals vrouwen boven de 45 jaar oud.

Hoe herken ik een burn-out op tijd?

Rob Hoedeman is stafarts bij 365. Hij denkt dat in het geval van een burn-out niet alleen het gedrag van de werknemer bepalend is. Ook de mate waarin de werknemer en het werk en de organisatie bij elkaar passen.

Jij als werkgever wil natuurlijk een burn-out voorkomen. Dit kan volgens Hoedeman: “Door je als werknemer en werkgever te richten op preventieve en duurzame oplossingen in plaats van de symptomen te bestrijden, ligt een bevredigende oplossing voor beide partijen voor het oprapen.”

Aan het werk na een burn-out

Heb je dan toch te maken met een werknemer die thuiszit door een burnout? Probeer dan om je werknemers zo snel mogelijk aan het werk te krijgen, door aan de bel te trekken bij een bedrijfsarts en voorkom eindeloos opbouwen.

Bron: 365