Ondernemer heeft weinig vertrouwen in politiek

Onderwerp Europa leeft sterk onder ondernemers

03 september 2012

57 procent van de Nederlandse ondernemers zegt geen of weinig vertrouwen te hebben in de politiek. 73 procent vindt de standpunten over Europa erg belangrijk.

De Kamer van Koophandel hield een onderzoek onder 10.000 ondernemers. Hierin geeft 57 procent geen vertrouwen te hebben in de politiek. 81 procent van de ondernemers ondervond in 2012 invloed van de politiek op de bedrijfsvoering en de winst. Over die invloed waren de meesten niet te spreken: 44,9 procent bestempelde die als negatief. 

Belangrijke standpunten 

Europa is een groot onderwerp voor ondernemers. 73 procent vindt standpunten van de politieke partijen daarover erg belangrijk. Nog iets hoger scoorde standpunten over ondernemerschap, voor 75 procent speelt dat een grote rol in de keuze op politieke partijen. In Nederland bestaan zo'n anderhalf miljoen ondernemingen en ruim 860.000 zzp'ers

Regeldruk

Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland trekt in de komende weken het land in om met ondernemers te praten over politiek zaken. Wat zien zij graag veranderen in Den Haag? Biesheuvel noemde tijdens zijn bezoek bij de ondernemersverening in Zoetermeer een drietal punten die hoog op de agenda moet komen bij alle polieke partijen. Zo moeten de overheidsfinancieën op orde komen, moet de lastendruk verlaagd worden en de export meer aandacht krijgen. 

Polieke vragen

Heb je vragen over de politieke standpunten die op jou als ondernemer of zzp'er betrekking hebben? Stuur je vraag naar redactie@mkbservicedesk en wij gaan op zoek naar het antwoord.

(Bron: Kvk)