Tien redenen om je factuurproces te verbeteren

Voordelen van slimme factuurverwerking

10 november 2017

Als in jouw bedrijf elke factuur handmatig verwerkt wordt, weet je als geen ander hoe arbeidsintensief dat is. Dat kan beter. Automatiseren van je factuurverwerking vermindert het aantal handelingen drastisch en maakt kosten transparant. Overtypen van factuurinformatie is verleden tijd.

Eerste hulp bij Digitaliseren

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Foutgevoelig

Vanaf het moment van binnenkomst van een factuur, start een medewerker de zoektocht naar degene die de bestelling heeft gedaan, vervolgens moet er controle plaatsvinden en daarna worden alle gegevens handmatig in een systeem gezet. Een bijzonder foutgevoelig proces dat al snel ‘in de papieren kan lopen’ wanneer facturen zoekraken, onduidelijk is wie wat heeft besteld, of wanneer iets betaald moet worden. Digitalisering van je factuurproces is geen luxe, maar een slimme investering, juist in deze tijden waarin besparen van belang is.

Besparing

Als je veel facturen ontvangt, ga je al snel aanzienlijk besparen. Je voorkomt dubbele betalingen. De factuur wordt altijd op tijd betaald - niet te laat, maar ook niet te vroeg. Spookfacturen glippen er niet meer door. Door het terugdringen van handmatige verwerking, worden er aanzienlijk minder fouten gemaakt en daarmee wordt het werkproces voor je betrokken medewerkers ook een stuk leuker.

Tien voordelen van slimme factuurverwerking

1. Minder handelingen, meer tijd over

2. Minder kosten, meer financiële ruimte

3. Minder fouten, meer rust

4. Minder ergernis, meer werkplezier

5. Geen dubbele betalingen

6. Geen incassokosten, blije leveranciers

7. Geen kosten aan spookfacturen

8. Meer en sneller inzicht in je cijfers

9. Meer flexibiliteit en mobiliteit

10. Automatisch voldoen aan bewaarplichten

Tijd en kosten

Maar hoeveel tijd en kosten kun je nou werkelijk besparen? Dat ligt aan het aantal facturen dat je ontvangt, hoe het verwerkingsproces nu is ingericht en welke oplossing(en) je kiest ter verbetering. Gemiddeld bespaart een organisatie die overstapt op slimme digitale verwerking zo’n 30 procent aan kosten. Met name door tijdige betalingen en standaardisatie van het proces. Een gemiddelde organisatie die overstapt van handmatige verwerking naar slimme digitale verwerking, bespaart zo'n 65 procent van de werklast.

Inzicht

Naast al die besparingen krijg je ook meer inzicht in het verwerkingsproces en daardoor sneller inzicht in je actuele cashflow en voorraad. Door het digitaliseren van dit proces, heb je ook overal eenvoudig toegang tot je factuurgegevens. De digitale informatie is eenvoudig altijd en overal toegankelijk op al (mobiele) apparaten. Hierdoor wordt je organisatie flexibeler en kun je ook op dit gebied alle voordelen van mobiel werken ervaren, zoals flexibiliteit en de mogelijkheid sneller te schakelen.

Wet- en regelgeving

Door het digitaliseren van dit proces kun je ook eenvoudiger voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van de bewaarplicht die aan bepaalde facturen is gekoppeld. Slimme software zorgt ervoor dat deze documenten automatisch na een bepaalde tijd worden vernietigd (als je dit zo instelt - met een eventuele check daaraan gekoppeld).

Rendabel voor jouw bedrijf?

Welke oplossing is rendabel voor jouw bedrijf? Lees het whitepaper Slimme factuurverwerking.

Auteur

Raphael Klees