Wat is slimme factuurverwerking?

Efficiënter werken: digitaliseer je factuurproces

12 juni 2017

Hoe kun jij je factuurverwerking efficiënter inrichten? Voor elke onderneming is er een passende oplossing. Van simpel digitaal opslaan tot uitgebreide inrichting van workflows. Welke oplossing past bij jou?

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

Wat is slimme factuurverwerking?

Slimme factuurverwerking is meer dan alleen digitaal opslaan. Het kan je volledige factuurverwerkingsproces verbeteren.

Het factuurverwerkingsproces bestaat grofweg uit vier fases:

1. ontvangst

2. goedkeuring

3. betaling

4. opslag

In sommige organisaties kunnen binnen of naast deze fases nog verschillende stappen worden onderscheiden.

Complex en tijdrovend proces

Voor veel bedrijven is factuurverwerking een complex en tijdrovend proces. Hoe simpel of hoe ingewikkeld je factuurverwerkingsproces ook is, voor elk type onderneming zijn er verbeteringen mogelijk. Voor ondernemingen waar minder dan duizend facturen per jaar binnenkomen, is volledig automatiseren vaak niet rendabel, maar je kunt wel efficiënter werken door je facturen slim digitaal op te slaan. Ofwel: vanuit de scanner of je e-mail met slechts één druk op de knop op de juiste plek, met de juiste kenmerken.

Automatiseren

Ontvang je meer dan duizend facturen per maand? Dan kun je aanzienlijk besparen op

kosten door automatische workflows in te richten. De factuur ‘vliegt’ dan als het ware door je bedrijf langs de verschillende afdelingen en wordt op de juiste plaats opgeslagen. Hoe groter je onderneming en het aantal vestigingen, hoe meer facturen je hebt, en hoe complexer je documentprocessen worden. 

Er zijn lichte, flexibele oplossingen voor het basisproces van factuurverwerking en uitgebreidere pakketten die de workflow vergaand ondersteunen. Je kunt zelfs het hele inkoopproces digitaliseren en automatiseren: vanaf het moment dat een bestelling wordt afgeleverd, tot het doen van de betaling. Intelligente software zorgt ervoor dat de stappen in de factuurverwerking, zoals codering, review en handmatige goedkeuring, worden overgeslagen. Inkooporders en contracten worden automatisch met elkaar vergeleken en een betaling wordt na goedkeuring in gang gezet.

Rendabel voor jouw bedrijf

Welke oplossing is rendabel voor jouw bedrijf? Lees het whitepaper Slimme factuurverwerking.

Auteur

Raphael Klees