Welk effect hebben IT trends op mijn hardware?

IT trends: de gevolgen van mobiel werken
Welke trends hebben nu en in de nabije toekomst effect op jouw IT-keuzes? Een van de belangrijkste trends is mobiel werken. Tijd en plaats worden steeds minder belangrijk. Tijd om je hardware daarop aan te passen.
Download het whitepaper IT op orde: hardware
Klik hier
Gratis in MijnMKB
Ga
In 10 stappen je kantoor in de cloud
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
Efficiënter werken?
Klik hier
Download het whitepaper
Naar MijnMKB
In het whitepaper IT op orde: hardware van MKB Servicedesk en Ricoh worden de volgende IT trends  benoemd en toegelicht:
 
  • Mobiel werken
  • Cloud computing
  • App Gap
  • Bring your own device (BYOD)
  • Digitalisering
  • Sharing
  • Cybercrime
  • Duurzaamheid
 

Mobiel werken

Een belangrijke overkoepelende trend die invloed heeft op de IT van je bedrijf is mobiel werken, ofwel tijd- en plaats onafhankelijk werken. Om je medewerkers in staat te stellen om op iedere locatie en ieder moment te werken, is een aangepaste IT-infrastructuur nodig. Denk aan werkplekken met draadloos internet en hardware die daarop aansluit. Ook mobiele technologie (laptops, smartphones, tablets) en nieuwe diensten (online software, online platforms en online servers) spelen een grote rol bij het mogelijk maken van mobiel werken. Investeringen op dit gebied leveren je snel kostenbesparing op. Onderzoek van IT-dienstverlener Dimension Data (2013) geeft aan dat de IT-infrastructuur van bedrijven in de toekomst twee keer zo goedkoop wordt. Moderne, draadloze netwerken zorgen namelijk voor minder hardware, minder beheerkosten en minder stroomverbruik.

Mobiel werken kan op vele manieren zorgen voor kosten- en tijdsbesparing, maar alleen als je je medewerkers faciliteert met de juiste middelen. Neem je interne werkprocessen onder de loep en maak ze geschikt voor werken op afstand en op ieder tijdstip. Denk aan altijd en overal toegang hebben tot documenten en systemen. De meest voor de hand liggende optie is voor veel ondernemingen de overstap naar online diensten (cloud computing).

Erich Wünker, directeur Klooster Reizen BV:
“Al onze 28 werknemers kunnen vanuit huis werken. Ik vind het ideaal. Je kunt vanaf het strand onder het genot van een cocktail inloggen op je bedrijfsnetwerk en aan de slag. Dat heb ik afgelopen zomer ook gedaan. Het is een fantastische ontwikkeling. Overal, 24 uur per dag, zeven dagen per week zijn  je bestanden beschikbaar.”
 

Meer trends?

Benieuwd naar de andere trends en de gevolgen voor je hardware? Download het gratis whitepaper.
 

Wat heb ik nodig om mijn bedrijf te digitaliseren?

Checklist: hardware om effectief te digitaliseren
Om je bedrijf te digitaliseren heb je bepaalde hardware en software nodig. Natuurlijk een scanner, maar ook andere onderdelen van je IT kun je...

Mobiel werken maakt IT voor bedrijven goedkoper

Draadloos werken en BYOD leveren ondernemer winst op
Dankzij de trend van mobiel werken wordt de IT-infrastructuur van bedrijven steeds goedkoper. De behoefte aan moderne, draadloze netwerken zorgt voor...

Stap 7: Kies de juiste hardware

In tien stappen naar de werkplek van de toekomst
Laptops, tablets, desktops, smartphones, servers. Hoe bepaal je welke hardware geschikt is voor je huidige bedrijfsvoering en je een goede basis geeft...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten