Welk effect hebben IT trends op mijn hardware?

IT trends: de gevolgen van mobiel werken

12 juni 2017

Welke trends hebben nu en in de nabije toekomst effect op jouw IT-keuzes? Een van de belangrijkste trends is mobiel werken. Tijd en plaats worden steeds minder belangrijk. Tijd om je hardware daarop aan te passen.

Whitepaper IT op orde: Hardware

Whitepaper Customer Relationship Management (CRM)

In het whitepaper IT op orde: hardware van MKB Servicedesk en Ricoh worden de volgende IT trends  benoemd en toegelicht:

  • Mobiel werken

  • Cloud computing

  • App Gap

  • Bring your own device (BYOD)

  • Digitalisering

  • Sharing

  • Cybercrime

  • Duurzaamheid

Mobiel werken

Een belangrijke overkoepelende trend die invloed heeft op de IT van je bedrijf is mobiel werken, ofwel tijd- en plaats onafhankelijk werken. Om je medewerkers in staat te stellen om op iedere locatie en ieder moment te werken, is een aangepaste IT-infrastructuur nodig. Denk aan werkplekken met draadloos internet en hardware die daarop aansluit. Ook mobiele technologie (laptops, smartphones, tablets) en nieuwe diensten (online software, online platforms en online servers) spelen een grote rol bij het mogelijk maken van mobiel werken. Investeringen op dit gebied leveren je snel kostenbesparing op. Onderzoek van IT-dienstverlener Dimension Data (2013) geeft aan dat de IT-infrastructuur van bedrijven in de toekomst twee keer zo goedkoop wordt. Moderne, draadloze netwerken zorgen namelijk voor minder hardware, minder beheerkosten en minder stroomverbruik.

Mobiel werken kan op vele manieren zorgen voor kosten- en tijdsbesparing, maar alleen als je je medewerkers faciliteert met de juiste middelen. Neem je interne werkprocessen onder de loep en maak ze geschikt voor werken op afstand en op ieder tijdstip. Denk aan altijd en overal toegang hebben tot documenten en systemen. De meest voor de hand liggende optie is voor veel ondernemingen de overstap naar online diensten (cloud computing).

Erich Wünker, directeur Klooster Reizen BV:

“Al onze 28 werknemers kunnen vanuit huis werken. Ik vind het ideaal. Je kunt vanaf het strand onder het genot van een cocktail inloggen op je bedrijfsnetwerk en aan de slag. Dat heb ik afgelopen zomer ook gedaan. Het is een fantastische ontwikkeling. Overal, 24 uur per dag, zeven dagen per week zijn  je bestanden beschikbaar.”

Meer trends?

Benieuwd naar de andere trends en de gevolgen voor je hardware? Download het gratis whitepaper.

Auteur

Raphael Klees