Tips en tools om criminaliteit aan te pakken

Actiesite voor ondernemers

16 oktober 2013

In de donkere herfst- en wintermaanden krijgen meer bedrijven te maken met criminaliteit. Wat zijn de veiligheidsrisico’s van jouw onderneming?

Het ministerie Veiligheid en Justitie heeft samen met partners op een speciale website tools verzameld om de risico’s in je bedrijf te verlagen. En je krijgt tips om aan de slag te gaan met veiligheid, zoals:

  • Maak een planMaak samen met je personeel een veiligheidsplan. Bespreek met je medewerkers de veiligheid in de zaak en de rol van de medewerkers daarin.

  • Samenwerken met de gemeenteBespreek je wensen om samen te werken en wat gemeente en ondernemers van elkaar kunnen verwachten. Nodig de gemeenteambtenaren uit die winkelcriminaliteit, detailhandel, horeca/recreatie, of jouw bedrijfstak in portefeuille hebben.

Op de site staan ook handige tools in de strijd tegen criminaliteit zoals De Veilig Ondernemen Scan, Afrekenen met winkeldieven, aangifte doen en het waarschuwingsregister.

Social media

De website richt zich op het delen van veiligheid en het gezamenlijk optreden tegen criminaliteit. Alle items zijn makkelijk deelbaar op social media en je kunt je veiligheidstips tweeten met #vdv13.

Bekijk alle tips en tools op voordeeldoorveiligheid.nl

Auteur

Laura Wennekes