Arbo & veiligheid

Personeel

Welke regels gelden er voor nachtdiensten?

Hoeveel uur mag ik of mijn personeel werken per nacht?

Werk je 's nachts of heb je medewerkers die in de nachtdienst werkzaam zijn, dan dien je je te houden aan Arbeidstijdenwet. Zorg dat je op de hoogte bent van de (strengere) regels voor nachtdiensten.

09 mei 2016 2 minuten

Hoeveel uur mag mijn parttime medewerker in totaal werken bij twee werkgevers?

Maximaal aantal uren volgens de Arbeidstijdenwet

Als je medewerker parttime slechts een beperkt aantal uren werkt, dan kan hij natuurlijk nog een andere baan erbij nemen. Maar wat nu als hij daarmee het maximaal toegestane uren volgens de Arbeidstijdenwet overschrijdt?

07 augustus 2012 2 minuten

Werkkleding en persoonlijke bescherming

Welke verplichtingen heb je als werkgever?

Gehoorbescherming, beschermende kleding of valbeveiliging helpen werknemers om veilig en gezond te kunnen werken. Als werkgever ben je verplicht om verschillende maatregelen te treffen die de veiligheid van je personeel verbeteren.

03 augustus 2012 2 minuten

Overuren bij een arbeidsongeschikte werknemer?

Wie bepaalt op welke uren een werknemer bij reïntegratie werkt?

Wanneer je medewerker arbeidsongeschikt wordt, dan maak je samen met de arbodienst een plan van aanpak om je werknemer zo snel mogelijk weer terug te laten komen op zijn werkplek.

03 augustus 2012 2 minuten

Sanitaire voorzieningen in je bedrijf

Wat zijn de verplichtingen?

Vroeger was elk bedrijf nog verplicht minstens één toilet te hebben voor het personeel. Tegenwoordig is de regel vager: een werkgever moet zorgen voor 'voldoende' toiletten.

03 augustus 2012 2 minuten

Wat kan ik doen tegen rokende werknemers?

Als roken de bedrijfsveiligheid in gevaar brengt

Werkgevers zijn wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat alle werknemers zonder overlast van tabaksrook hun werk kunnen doen. Dit staat in de Tabakswet. Neem strenge maatregelen tegen rokers.

03 augustus 2012 2 minuten

Seksuele intimidatie

Wat kan en moet ik er als werkgever tegen doen?

Seksuele intimidatie op het werk leidt tot spanningen en een slechte werksfeer. Dit kan zo erg worden dat medewerkers niet meer goed kunnen functioneren, zich ziek melden of zelfs ontslag nemen. Bescherm je personeel tegen seksuele intimidatie en de nadelige gevolgen daarvan.

03 augustus 2012 3 minuten

Getoond 37 tot en met 47 van 47 totaal, er zijn meerdere pagina's