Pas op met Europese registratie btw-nummer

Niet verplicht | Kosten kunnen oplopen tot 700 euro
Recent ontvingen veel bedrijven een verzoek om het btw-nummer op Europees niveau te registreren. De Belastingdienst heeft laten weten dat deze registratie niet nodig is. Je hoeft dit formulier dus niet in te vullen.
Een Duits bedrijf heeft onlangs ondernemingen verzocht om het btw-nummer te registreren én te publiceren in het Europees Centraal Register. Als je het formulier invult, moet je een flink bedrag aan kosten betalen. Het bedrag kan oplopen tot meer dan 700 euro. Na ondertekening zit je bovendien vast aan een contract van 12 maanden. Op de website fraudehelpdesk.nl kun je een voorbeeld bekijken. Registreer je btw-nummer hier niet!
 

Registratie is niet verplicht

Naast de Belastingdienst heeft ook de Europese Commissie gewaarschuwd voor de verstuurde formulieren. Het is dus geen verzoek van een officiële Europese Instantie. De Europese Unie heeft een register waarin btw-nummers zijn opgeslagen. De btw-nummers die de Belastingdienst afgeeft staan in dit register. De geldigheid van een btw-nummer kun je op de website van de Europese Commissie controleren.
 
(Met denk aan Martin van Kempen - lees zijn btw-tips)

Haal meer uit de laatste btw-aangifte

Jaarafsluiting 2014: praktische tips van Martin van Kempen
Bij de laatste btw-aangifte van het jaar is er veel te winnen voor ondernemers. Ook bij je eindejaarsafrekeningen speelt de btw een grote rol....

Btw in het buitenland

Whitepaper btw en internationaal ondernemen
Hoe zit het met de administratieve rompslomp en waar moet je aan voldoen? Wanneer geldt welk tarief? Handel je binnen de Europese Unie (EU) of juist...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten