Betalen en btw

Internationaal ondernemen desk

Helft bedrijven riskeert betalingen te missen

Wie op 1 februari niet over is op SEPA, mist inkomsten

Ongeveer de helft van de mkb-bedrijven heeft zijn administratiesystemen nog niet aangepast aan de nieuwe Europese regels rond betalingsverkeer. Dat is ernstig, want als je op 1 februari nog niet over bent op SEPA, krijg je simpelweg je geld niet meer.

26 september 2016

Nieuwe btw-heffing in de EU

Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

De btw-heffing in Europa is vanaf 1 januari 2010 aangepast. Als je zaken doet met het buitenland, gaat er voor jou het een en ander veranderen.

02 augustus 2016

Wat zijn valutarisico’s?

Wat zijn de valutarisico's voor jouw bedrijf?

Er zijn genoeg redenen om internationaal te gaan ondernemen. Bedenk wel dat je ook valutarisico's loopt als je zaken doet met het buitenland.

10 december 2015

Wetswijzigingen 2015: effect op de btw

Praktische tips van btw-specialist Martin van Kempen

Door nieuwe regelgeving in 2015 verandert er ook het nodige voor de berekening van je btw en de btw-aangifte. Btw-specialist Martin van Kempen (MVK Vat Services) geeft praktische tips om het jaar goed te beginnen.

27 november 2014

Pas op, de regels rond Duitse btw-vrijstelling veranderen!

Hoe zit het nou met de verplichte Gelangenbestätigung?

Importeer jij goederen uit Duitsland? Let op, per 1 oktober veranderen de regels rond de btw-vrijstelling. Om voor het 0 procent-tarief in aanmerking te komen, moet de leverancier aantonen dat de goederen naar jou zijn verzonden. Dat kan op verschillende manieren.

25 september 2013

De regels rond btw bij internationaal ondernemen

Hoe zit het met btw bij importeren en exporteren?

Een van de lastigste aspecten aan exporteren en importeren is btw. Wanneer betaal je deze belasting en hoe kun je dit terugvragen? Er wordt onderscheid gemaakt tussen het leveren van goederen en diensten, en tussen leveringen binnen en buiten de Europese Unie (EU). Ook maakt het uit of je afnemer ook een ondernemer (met btw-nummer!) is of een particulier.

20 september 2013

Vraag voor 30 september buitenlandse btw terug

Binnen Europa betaalde btw kun je terugkrijgen

Heb jij in 2012 btw betaald in andere EU-lidstaten? Dit moet je voor 30 september terugvragen. Als je hier nog geen speciale inloggegevens voor hebt, moet je deze nu aanvragen. Het kan namelijk vier weken duren voor je deze inloggegevens krijgt.

19 september 2013

Betalingsvormen

Hoe krijg je je geld binnen?

Als je een afnemer in het buitenland niet vertrouwt, is er maar één reactie mogelijk: niet leveren! Net als in Nederland moet je in het buitenland geen zaken doen met mensen die onbetrouwbaar zijn.

21 januari 2013

Getoond 11 tot en met 18 van 18 totaal, er zijn meerdere pagina's