Corona desk

Praktische en actuele informatie over corona
<span style='color:#ffffff'>Praktische en actuele informatie over corona<style type='text/css'>h1, .deskHeader { color: #fff;  } </style>
anderhalvemeter innovatie challenge logo.png

Gezocht: 1,5 meter-oplossingen voor het mkb

Persbericht
Ondernemers uitdagen om mee te denken over de nieuwe 1,5 meter economie. Het creëren van creatieve, concrete oplossingen waarmee collega’s hun voordeel kunnen doen. Daar draait het om in de 1,5 meter innovatie challenge, die vandaag van start gaat. Het beste idee wordt beloond met een bedrag van 7.500 euro.
box-post-package-P6LDNZE.jpg

Corona: lancering tweede steunpakket

Lancering van verlengde en nieuwe maatregelen
De coronacrisis gaat langer duren dan twee maanden geleden werd gedacht. Op woensdag 20 mei is er daarom een tweede steunpakket aangekondigd met nieuwe maatregelen en verlengingen en aanpassingen voor de huidige maatregelen.
money-jar_t20_1JvbZn.jpg

Wat is de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC)?

En hoe vraag je die aan?
Vanaf half mei 2020 is er voor kleine bedrijven een speciaal overbruggingskrediet, de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC). Wat zijn de voorwaarden en hoe vraag je de KKC aan?
1,5 meter kantoor mkb servicedesk.jpg

Anderhalve meter afstand houden op kantoor: hoe werkt dat?

De overgang van thuiswerken naar kantoor in tijden van corona is een flinke uitdaging. Het is dus slim om alvast voor te sorteren op een nieuwe manier van werken: standaard anderhalve meter afstand houden op kantoor.
close-up-open-daily-planner-and-some-euro-banknotes_t20_znwyaa.jpg

Wat is de Corona-Overbruggingslening (COL)?

En hoe vraag je die aan?
Vanaf 29 april 2020 is er voor startende en groeiende bedrijven een speciaal overbruggingskrediet, de Corona-Overbruggingslening (COL). Wat zijn de voorwaarden en hoe vraag je de COL aan?
onderzoek 2 persbericht.jpg

Coronacrisis zorgt voor verbinding binnen bedrijven

Met alle zorgen en onzekerheden die de coronacrisis voor bedrijven teweegbrengt, lijkt – als tegenbeweging wellicht – dat de onderlinge verbinding en saamhorigheid binnen midden- en kleine bedrijven toeneemt. Dat is een belangrijke bevinding in de nieuwste editie van de MKB coronamonitor van Motivaction en MKB Servicedesk. Werknemers nemen hun verantwoordelijkheid en zetten de schouders eronder.
blue-virus-depth-of-field-background-copy-space-text-overlay-corona-coronavirus-corona-virus-disease_t20_wL0W88 (1).jpg

Werkgeversaansprakelijkheid bij corona: hoe zit dat?

Regels over zorgplicht voor je personeel
Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving voor je medewerkers. Loopt een personeelslid toch letsel of een ziekte op tijdens het werk, dan kan je aansprakelijk gesteld worden. Hoe zit het met werkgeversaansprakelijkheid bij corona?
partnership-press-logo (2).jpg

Ad Up, Packaly en Buckaroo starten samenwerking voor lokale winkelier

Persbericht
De coronacrisis maakt het lokale winkeliers moeilijk. Winkelend publiek is genoodzaakt om hun aankopen online te doen, maar kunnen hun lokale kruidenier, bakkerij of speciaalzaak vaak niet online bereiken. Voor winkeliers zonder webwinkel is het noodzaak om zo snel mogelijk online vindbaar te zijn. De samenwerking van Ad Up, Packaly en Buckaroo biedt uitkomst voor deze lokale spelers door hen binnen no-time online te helpen met een versimpelde webshop.
1,5 meter economie kantoor mkb.jpg

Hoe maak je jouw bedrijf geschikt voor de 1,5 meter economie?

Maatregelen en oplossingen voor een veilig bedrijf
Door de coronacrisis moeten we gaan wennen aan een 1,5 meter samenleving en vooral ook aan een 1,5 meter economie. Dit betekent dat er bij alles wat samenhangt met de uitoefening van je bedrijf, tenminste anderhalve meter afstand tot anderen kan zijn. Dit geldt voor jou, je medewerkers en je klanten, maar ook voor klanten onderling.
NL werkt door.jpg

NLWerktDoor brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen tijdens coronacrisis

Werkgeversorganisaties, gemeenten, vakbonden en de landelijke overheid slaan de handen ineen om werkend Nederland zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te helpen. Via de lancering van het platform “NLWerktDoor” brengen de organisaties vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen. Dit maakt snelle matches in de regio mogelijk om mensen tijdens deze crisis aan het werk te houden en sectoren van voldoende personeel te voorzien.
Getoond 1 tot 10 van 47
Er zijn meerdere pagina's.

Meestgelezen in Corona desk

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten