Corona

Bedrijfsvoering

Wat is hybride werken en wat zijn voor- en nadelen?

Een mooie combinatie van thuis en op kantoor werken

Waar vroeger werken op kantoor de norm was, zien steeds meer bedrijven nu de voordelen in van hybride werken: een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor. Wat is hybride werken precies, en wat zijn de voor- en nadelen?

16 januari 2024 7 minuten

De thuiswerkplek & arbo: zo zit het

Help je thuiswerkende medewerkers gezond en fit te blijven

Thuiswerken is bij veel bedrijven een vast onderdeel geworden van het personeelsbeleid. Hoe zit het met de arbowet bij thuiswerken? Wat zijn de plichten van de werkgever?

30 juni 2023 6 minuten

Flexibel werken: hoe doe je dat?

Van vaste werkplek naar onderweg met de laptop

Flexibel werken draait erom dat medewerkers altijd en overal hun werk kunnen uitvoeren. Wat zijn de voor- en nadelen van flexibel werken? En hoe introduceer je dat op een slimme manier binnen je bedrijf?

16 juni 2023 5 minuten

Thuiswerkbeleid opstellen? Zo pak je het aan

Zo stel je een hybride werken beleid op voor jouw onderneming

Werken jouw medewerkers veel vanuit huis? Veel bedrijven hebben in coronatijd de voordelen ervaren en besloten thuiswerken op te nemen in hun beleid. Ze stappen over op hybride werken (thuis en op kantoor werken). Natuurlijk moet je het thuiswerken dan wel goed reguleren, bijvoorbeeld met een thuiswerkbeleid. Hoe stel je een thuiswerkbeleid op?

16 juni 2023 4 minuten

Belastingdienst zet deurwaarder in om coronaschuld te innen

Geen kwijtschelding maar gedwongen eenmalige terugbetaling

In mei 2023 bleek dat ruim 60.000 ondernemers nog niet zijn begonnen aan het terugbetalen van hun coronaschuld. Nu is het geduld van de Belastingdienst op. Dat betekent dat de fiscus de deurwaarder gaat inzetten.

06 juni 2023 1 minuten

Ruim 60.000 ondernemers nog niet begonnen met afbetalen coronaschuld

Meer faillissementen onder ondernemers met coronaschuld

Grote aantallen ondernemers (ruim 60.000) hebben nog helemaal niets afgelost van hun corona-belastingschuld. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Van Rij aan de Tweede Kamer.

22 mei 2023 1 minuten

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor startende ondernemers

Loket sluit op 2 augustus 2022 17:00 uur

Ben je tussen 20 juni 2020 en 30 september 2021 gestart met je onderneming en heb je omzetverlies geleden in Q4 van 2021 en/of Q1 van 2022? Dan kun je wellicht TVL aanvragen. Hier lees je of je ervoor in aanmerking komt.

14 juni 2022 2 minuten

TVL: alles over de Tegemoetkoming Vaste Lasten

De reguliere regeling TVL is gesloten

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) werd per 1 oktober 2021 beëindigd. Maar in november en december werden nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Daarmee kregen we de TVL Q4 2021 en TVL Q1 2022. Wat waren de voorwaarden van de TVL?

13 juni 2022 4 minuten

Wat is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)?

Werkgevers kunnen tot en met 13 april 2022 NOW6 aanvragen

Heb je personeel in dienst en maak je meer dan 20% omzetverlies door de coronamaatregelen? Dan kun je tegemoetkoming voor loonkosten aanvragen. Wat houdt de NOW6-regeling in en hoe vraag je die aan?

22 maart 2022 3 minuten

Lockdown: steunmaatregelen voor ondernemers

UPDATE: NOW5&6, Bbz, TVL, belastingmaatregelen en andere maatregelen

De harde lockdown is een flinke domper voor ondernemers. Maar hoe zit het nu met de steunpakketten? Welke corona steunmaatregelen zijn op dit moment actueel? We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

20 december 2021 3 minuten

WHOA: faillissement vermijden door verbeterde schuldsanering

Praktische hulp voor ondernemingen in financiële moeilijkheden

Het is sinds 2021 makkelijker geworden schulden te reorganiseren. De WHOA kan in crisistijd een welkom middel zijn om de nodige lucht te creëren voor je onderneming. Deze procedure helpt je een akkoord te bereiken voor schuldsanering, zonder dat daarvoor toestemming van alle schuldeisers is benodigd.

08 november 2021 2 minuten

Wat is de Tozo voor zzp’ers?

Tozo beëindigd per 1 oktober 2021

Het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz), de bijstandsuitkering voor zelfstandig ondernemers, was tijdens corona tijdelijk verruimd en heet Tozo: Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Wat houdt de regeling in?

01 oktober 2021 3 minuten

Einde corona steunpakketten per 1 oktober 2021

Wat kun je doen als je er financieel toch niet uit komt?

Bijna alle beperkende coronamaatregelen zijn opgeheven. Daarom heeft de overheid besloten alle steunpakketten te beëindigen, behalve die voor de nachthoreca. Welke gevolgen heeft dit voor jou? Wat is er straks nog mogelijk als je (werk)kapitaal nodig hebt? En wat is de uitslag van onze enquête over corona steunpakketten?

30 september 2021 3 minuten

Corona: uitstel van belasting en meer belastingmaatregelen

Welke belastingmaatregelen zijn nog van kracht?

Er zijn op dit moment nog diverse noodmaatregelen voor ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Bijvoorbeeld een aantal belastingmaatregelen, zoals uitstel van betaling van belasting. Deze maatregelen lopen af per 1 oktober 2021. Wat moet je hierover weten en hoe vraag je uitstel van betaling aan?

27 september 2021 3 minuten

Wat is de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC)?

En hoe vraag je die aan?

Sinds mei 2020 is er voor kleine bedrijven een speciaal overbruggingskrediet, de Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC). Deze regeling loopt tot en met 31 december 2021. Wat zijn de voorwaarden en hoe vraag je de KKC aan?

27 september 2021 2 minuten

Corona: wat moet je weten als ondernemer?

Meeste maatregelen gestopt per 1 oktober 2021

Het coronavirus heeft veel gevolgen gehad voor ondernemers en werkgevers. Wat moet je als ondernemer weten op de korte en lange termijn?

02 september 2021 2 minuten

Loket TONK medio maart geopend

TONK gestopt per 1 oktober 2021

Per 1 maart hebben de eerste gemeenten het loket voor de TONK geopend. Hier kan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari de steun voor woonlasten aangevraagd worden. Bij andere gemeenten wordt dit loket in de aankomende weken geopend. Wat is de TONK? En wie kan er gebruik van maken en tot wanneer loopt deze regeling?

01 september 2021 2 minuten

Verplicht terug naar kantoor: wat is juridisch mogelijk?

De do’s en dont’s over vaccinatie, thuiswerken en vakantie

‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan.’ Het kabinet heeft met dat advies een groot deel van werkend Nederland aan een thuiswerkplek geholpen. Maar nu mogen we weer terug naar het kantoor. Mogen of moeten? Tijd om ons te verdiepen in de volgende vragen: Verplicht terug naar kantoor: wat is juridisch mogelijk? Hoe zit het met thuiswerken, vakantie en vaccinatie?

23 augustus 2021 6 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 37 totaal, er zijn meerdere pagina's