Motiveren

Ondernemen in 2025: flexibel organiseren

Reorganisering van je HR

De manier waarop ondernemers organiseren, verandert. Dat constateert trendwatcher Guido van de Wiel. Aan de hand van zeven termen spreekt Van de Wiel zich uit over zíjn verwachtingen voor 2025 op het gebied van HR en organiseren. Waarom zou je wachten tot het 2025 is? Begin er nu al aan!

22 oktober 2013

Thuiswerken? Verboden bij Yahoo

Personeel internetbedrijf Yahoo vanaf juni weer fulltime op kantoor

Terwijl de thuiswerk-trend langzaamaan de wereld verovert, opereert het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo precíes de andere kant op. Het hoofd personeelszaken heeft het personeel vriendelijk verzocht vanaf juni te stoppen met thuiswerken.

22 oktober 2013

Nederlandse werknemers behoren tot internationale top

Hoe trek ik de slimste mensen naar mijn bedrijf?

Nederlandse werknemers doen het in vergelijking met werknemers uit andere ontwikkelde landen goed tot zeer goed op het gebied van taalvaardigheid, rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen. Zorg dat jij als ondernemer deze slimmeriken naar je bedrijf trekt!

14 oktober 2013

Werkt jouw management resultaatgericht?

65 procent werknemers mag níet zelf methode bepalen

Hoe is het management in jouw bedrijf geregeld? Stuur jij op output? Loopt alles lekker en weten je medewerkers waar ze mee bezig zijn? Grote kans dat dit niet het geval is, blijkt uit 'Het eerste nationale onderzoek naar resultaatgericht werken'.

03 oktober 2013

Checklist: delegeren

Hoe draag ik taken over aan mijn personeel?

Kom je niet toe aan wat belangrijk is voor jezelf en je bedrijf? Dan kan delegeren de oplossing zijn. Draag taken over aan je medewerkers en verlos jezelf van het teveel aan taken. Met deze checklist wordt ook jij een meester in de kunst van het delegeren.

30 september 2013

Vooruit! Vrouwelijke ondernemers in beweging

25 januari 2011, Doorn

De vrouwelijke touch is onmisbaar voor een succesvol bedrijf. Steeds meer vrouwen dringen door tot de managementtop of beginnen zelf een bedrijf. Om deze ondernemende groep vrouwen te inspireren, motiveren en te verbinden, organiseert Match & Mentor het congres Vooruit! Vrouwelijke ondernemers in beweging.

30 september 2013

Wat leveren jonge werknemers me op?

Frisse blik en nieuwe kennis maakt jongeren tot aanwinst

Vijf jaar werkervaring is geen gekke eis in een vacature. Besef je wel dat je daarmee jongeren uitsluit die juist van grote waarde kunnen zijn voor je bedrijf? Een frisse blik, nieuwe kennis, een oplossingsgerichte manier van werken: zomaar wat voordelen van jonge werknemers.

25 september 2013

De kracht van goede toespraken

Column Yvo Kühling | Sommige woorden verjaren nooit

Leiders kiezen zorgvuldig momenten om hun publiek te beroeren. Afgelopen week vierde Amerika de vijftigste verjaardag van de beroemde March on Washington, waarvan de toespraak van Martin Luther King (“I have a dream”) de grote finale was. Sommige toespraken van leiders blijken tijdloos te zijn.

02 september 2013

Werknemer wil duidelijke en toegankelijke baas

Wat verwacht mijn medewerker van mij?

Duidelijk zijn in je communicatie en zorgen dat je deur altijd open staat: met die kwaliteiten scoor je als leidinggevende het best bij je werknemers. Empathie scoort een stuk lager.

30 juli 2013

Talentvolle starters voor mkb door traineeships

MKB-Nederland wil hoogopgeleide starters in midden- en kleinbedrijf

De jacht op hoogopgeleide talenten is geopend door ondernemersvereniging MKB-Nederland. Waar nu de grote multinationals er meestal vandoor gaan met talenten, zijn het in de toekomst ondernemers die deze hoogopgeleiden tot hun personeel mogen rekenen. Traineeships moeten dit mogelijk maken.

05 juli 2013

Getoond 51 tot en met 60 van 83 totaal, er zijn meerdere pagina's