Motiveren

Zes redenen waarom je beste personeel vertrekt

'Employees don't leave companies, they leave managers'

Je beste personeel vertrekt niet omdat ze je bedrijf niet meer inspirerend vinden; ze vertrekken omdat ze klaar zijn met jou als ondernemer. Het is wat gechargeerd, maar zo werkt het in de praktijk wel. Wat is de reden dat ondernemers hun personeel wegjagen?

02 juli 2013

15 procent personeel presteert ondermaats

Eén miljoen mensen lopen de kantjes er vanaf op hun werk.

Gemiddeld 15 procent van het personeel in Nederland presteert ondermaats, blijkt uit onderzoek onder 305 Nederlandse bedrijven. Anders gezegd: één miljoen mensen lopen de kantjes er vanaf op hun werk.

17 juni 2013

Ondernemer geeft personeel een 7.7

Mkb'ers zeer tevreden over hun medewerkers

Gemiddeld geven mkb’ers hun personeel een 7.7 als rapportcijfer. Dit cijfer is in alle branches en provincies ongeveer gelijk. Het laagste cijfer is een 7.1; het hoogste een 7.8.

29 april 2013

ElkeDagBeterAward naar Hoppenbrouwers Elektrotechniek

Henny de Haas gaat het meest duurzaam om met zijn werknemers

Ondernemer Henny de Haas van het Brabantse Hoppenbrouwers Elektrotechniek heeft vandaag de ElkeDagBeterAward ontvangen, de award voor de ondernemer die het meest duurzaam met zijn werknemers omgaat. De Haas: "Werknemers krijgen veel verantwoordelijkheid bij ons. Ze zijn als het ware zélf ondernemers."

12 april 2013

En toen had ik medewerkers...

4 tips voor ondernemers die hun eerste personeel aannemen

Deze week had ik een leuk gesprek met een ondernemer. Een echte vakman; heel goed en gedreven in zijn specialisme, zijn zaakjes prima op orde. Er is één ding waar hij mee worstelt: het feit dat hij in korte tijd opeens zeven medewerkers heeft.

26 maart 2013

Q42 uitgeroepen tot beste mkb-werkgever

Passietijd en een 'blijheidscomité'

Webontwikkelingsbureau Q42 is onlangs uitgeroepen tot beste werkgever in de categorie kleinere bedrijven. “We willen de creativiteit van onze medewerkers stimuleren en zorgen voor een hechte vriendengroepsfeer,” vertelt Lukas van Driel, software-ontwikkelaar en lid van het ‘blijheidscomité’.

26 maart 2013

Werknemer vaker tevreden over baas

Vertrouwen in werkgever voor het eerst sinds 2008 gestegen

Personeelsleden hebben voor het eerst sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008 weer meer vertrouwen gekregen in hun werkgever. Dat blijkt uit onderzoek van Great Place to Work. Op vrijwel alle vlakken zijn werknemers positiever dan een jaar eerder.

19 maart 2013

Het talent van je personeel benutten? Geef feedback!

Werk evalueren effectief om jong talent te laten groeien

De meeste ondernemers geven jonge werknemers feedback om hun talenten te ontwikkelen. Ook oefenen in de praktijk en het stimuleren van het bijhouden van vakliteratuur, zijn populaire methodes om jong personeel te laten groeien.

14 maart 2013

Tot zover het thuiswerken?!

Column | Aansturen op resultaat, niet op aanwezigheid

Menig sceptisch manager ten aanzien van Het Nieuwe Werken hoor ik opgelucht reageren op het nieuws dat thuiswerken voor Yahoo-medewerkers binnenkort verleden tijd is. ‘Hè hè, het bedrijfsleven komt weer bij zinnen en ziet éindelijk in dat al dat thuiswerken een grote grap is.’

08 maart 2013

1 op de 5 werknemers is oververmoeid

Duurzame inzetbaarheid en flexibiliteit verhoogt tevredenheid personeel

Goed werk leveren en ook nog een leuke vader of moeder zijn: je medewerkers hebben het er steeds moeilijker mee. 18 procent van de werknemers in Nederland moet slaap inleveren door verplichtingen aan het gezin en hun werkgever. Voorkom dat je personeel oververmoeid raakt; werk aan duurzame inzetbaarheid!

25 februari 2013

Getoond 61 tot en met 70 van 83 totaal, er zijn meerdere pagina's