Arbeidsongeschiktheid

Wat is een AOV voor zelfstandige ondernemers?

Welk risico dek je af met een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Je inkomen verzekeren voor het geval je arbeidsongeschikt raakt. Een geruststellende gedachte. Wat is een AOV precies?

10 juli 2018

Waarom moet ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

1 op de 10 ondernemers raakt arbeidsongeschikt

"Ziek? Ik ben nooit ziek! Daarvoor ga ik geen dure verzekering afsluiten!" Een veelgehoorde reactie als het om een arbeidsongeschiktheidsverzekering gaat. Helaas is het risico vaak groter dan de meeste ondernemers denken.

02 mei 2018

Welke keuzemogelijkheden heb ik bij het afsluiten van een AOV?

Checklist: de keuzemogelijkheden op een rij

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering op maat. Je kiest zelf het te verzekeren bedrag, de eindleeftijd en de soort indexering. We hebben de keuzemogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

02 mei 2018

Zzp'ers willen verzekering, mits betaalbaar

52 procent zzp'ers heeft geen arbeidsongeschiktheidverzekering

Driekwart van de zelfstandigen zou graag een collectieve arbeidsongeschiktheidverzekering willen. FNV Zelfstandigen pleit daarom voor de ontwikkeling van een betaalbare collectieve verzekering voor zzp'ers.

02 mei 2018

Zzp’er, denk na over de risico’s die je loopt

Arbeidsongeschiktheid

Ben je nooit ziek en is arbeidsongeschiktheid eigenlijk een beetje een ver-van-je-bed-show? Zo denken veel zzp’ers erover. Toch komt het vaker voor dan je denkt dat iemand na een ongeluk of ziekte niet meer door kan als zelfstandig ondernemer.

10 oktober 2017

Langdurig zieke medewerker

Ontslag na twee jaar arbeidsongeschiktheid

Bij langdurige arbeidsongeschiktheid is het soms niet meer nodig een ontslagvergunning aan te vragen. Resultaat: minder administratieve lasten.

09 maart 2017

Deze herfst weer leuke ‘beslismomentjes’!

Column Ernst Verrijk | Earnest

“Ik wens je veel personeel.” Die oude verwensing is weer erg actueel dit najaar. Er valt namelijk weer wat te beslissen voor werkgevers. En dat gaat vanzelfsprekend niet over de eenvoudigste zaken.

07 oktober 2016

De nieuwe WGA komt eraan!

Ben jij al voorbereid?

Per 1 januari gaat de nieuwe Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) in. Vanaf die datum is de WGA voor werknemers met een vast dienstverband samengevoegd met de WGA voor tijdelijke werknemers.

03 oktober 2016

Ondernemers opgelet, dit verandert er in 2016

Column Lotte Elbrink | Nieuwe wet- en regelgeving

Het nieuwe jaar staat voor de deur. En dat betekent dat er op het gebied van wet- en regelgeving het een en ander verandert. Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

02 februari 2016

Kan ik mijn zieke werknemer ontslaan?

Column Mark Idzinga | Ontslag

Er zijn een aantal redenen waarom je een werknemer zou willen ontslaan. Één daarvan is arbeidsongeschiktheid. Een andere ontslagreden is disfunctioneren. Wanneer een slecht functionerende werknemer zich ook nog eens ziek meldt vinden veel werkgevers dat een mooi moment om eindelijk eens afscheid te gaan nemen van de werknemer.

13 januari 2016

Getoond 21 tot en met 30 van 62 totaal, er zijn meerdere pagina's