Arbeidsongeschiktheid

Van den Hurk: "Zelf bepalen naar welke zorgverlener ik ga"

3 vragen aan een ondernemer over zorgverzekeringen

Nu is hét moment om eens goed na te gaan of je zorgverzekering nog wel bij je past. Fer van de Hurk is eigenaar van FysioCentrum Hees. Het is een fysiotherapiepraktijk met vele specialismen verenigd onder één dak. Hij heeft 20 medewerkers waarbij goede zorg en een gezonde leefstijl hoog in het vaandel staan. Hoe heeft hij zijn zorgverzekering en die van zijn werknemers geregeld?

01 december 2015

Zzp'er slechter verzekerd dan gedacht

Onder zzp'ers lijkt geen angst voor arbeidsongeschiktheid te bestaan

Slechts één op de drie zzp'ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat is minder dan aanvankelijk werd gedacht, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

27 augustus 2015

Waar heb ik recht op als ik een arbeidsgehandicapte in dienst neem?

Zo kun jij iemand met een beperking aannemen

Sinds dit jaar is de Participatiewet van kracht. Overheid en werkgevers hebben afgesproken normale werkplekken te reserveren voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap. Dat is niet voor elk bedrijf even makkelijk, daarom zijn er diverse regelingen die jou als ondernemer ondersteunen als je een arbeidsgehandicapte een kans geeft. Een overzicht.

17 augustus 2015

Kosten zieke werknemer terugvorderen. Hoe doe je dat?

Zo verhaal je loonschade op een derde partij

Is je medewerker arbeidsongeschikt door bijvoorbeeld een verkeersongeluk, medische fout of een misdrijf? Dan kan je dit veel geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan doorbetaling van het loon tijdens de ziekte, arbo- en re-integratiekosten. In dit artikel lees je hoe je kunt zorgen dat jij niet voor de kosten opdraait!

10 juli 2015

Hoe beperk je de kosten van je arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Tips om je polis laag te houden

Wie als ondernemer arbeidsongeschikt raakt, moet zelf zorgen voor een inkomen. Ook al lijkt die kans klein, je loopt een groot risico. Ben je namelijk niet verzekerd, dan kom je ook niet in aanmerking voor een uitkering.

09 juli 2015

Tips bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Dit zijn de belangrijkste criteria van de AOV

Bij het afsluiten van een AOV vraagt de verzekeringsmaatschappij naar jouw werk- en persoonlijke situatie. Wat zijn de belangrijkste criteria waar de maatschappij op let en wat kan een tussenpersoon voor je betekenen?

09 juli 2015

Volledig arbeidsongeschikt. Weet u het zeker dokter?

Column | Arbeidsongeschiktheid

Het kan erg frustrerend zijn als je denkt dat je werknemer (gedeeltelijk) weer aan het werk kan, maar je keer op keer van de bedrijfsarts te horen krijgt dat de werknemer “volledig arbeidsongeschikt” is. Je krijgt het gevoel buitenspel te staan. Het goede nieuws is dat je meer kan doen dan wachten en hopen!

28 januari 2015

Onverzekerd tegen ziekteverzuim? Ga niet kopje onder!

Column De Advocatenwijzer

Een groot aantal mkb’ers is niet verzekerd tegen ziekteverzuim of de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Sterker nog, ze zijn in de toekomst ook niet van plan zich te verzekeren. Dat blijkt uit een onderzoek van Mercer Direct, specialist in werknemersvoorzieningen. Ruim veertig procent van de ondervraagden loopt onverzekerd rond. Wat zijn de gevolgen?

04 april 2014

Hoe maak ik plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Rien den Boesterd (UWV) en Renzo Deurloo (GreenFox)

Deze uitzending staat in het teken van de vraag ‘Hoe maak ik plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?’ Rien den Boesterd, senior adviseur werkgeversdienstverlening en Renzo Deurloo, eigenaar van het bedrijf GreenFox delen hun ervaringen en tips.

16 december 2013

Ondernemers worden massaal eigenrisicodrager voor Ziektewet

Werkgevers willen grip op ziekteverzuim

Het aantal ondernemers dat ervoor kiest om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden, neemt toe. Ze hopen op die manier meer grip te krijgen op ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheidskosten.

03 december 2013

Getoond 31 tot en met 40 van 62 totaal, er zijn meerdere pagina's