Arbeidsongeschiktheid

UWV over veranderende arbeidsmarkt

Webinar personeel

Bruno Bruins van het UWV en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland over tekort aan technisch personeel, vergrijzing, verzuim en het nieuwe ontslagrecht.

05 november 2013

Nieuwe subsidies voor werkgevers in het mkb

600 miljoen euro beschikbaar voor werkprojecten

Het ministerie van Sociale Zaken stelt 600 miljoen euro ter beschikking voor projecten waarmee werkgevers in het mkb werkgelegenheidsprojecten kunnen financieren. Er is geld voor projecten voor jongeren, ouderen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en om mensen om te scholen.

16 augustus 2013

Ondernemer, durf arbeidsgehandicapten aan te nemen!

Column | Marion van der Voorde, Blik op Werk

Kansen creëren en kansen zien; dat is de kunst van het ondernemen. Voor een gezonde bedrijfsvoering is kennis, kunde en creativiteit nodig. Je moet meegaan in mondiale ontwikkelingen, je onderscheiden van concurrentie, aansluiten op vragen uit de markt en een aantrekkelijke werkgever blijven.

09 juli 2013

"Werknemers met autisme zijn veel beter in dit werk dan anderen"

ICT-bedrijf Specialisterren loopt voorop in duurzaam-economisch ondernemen

Ondernemers worden meer en meer aangezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te nemen in hun werkproces. Een onderneming die voorloopt is het ICT-bedrijf Specialisterren, dat Sjoerd van der Maaden opzette met het doel de sterke kanten van mensen met autisme te vertalen naar een commercieel bedrijf.

27 mei 2013

Langdurig verzuim; wat moet ik regelen?

Probleemanalyse en plan van aanpak

Als je werknemer kort ziek is (minder dan vier weken), dan hoef je eigenlijk niet eens zoveel te regelen als werkgever. Je hoeft niks te melden bij het UWV en hoeft geen re-integratieverslag aan te leggen. Een ander verhaal wordt het als je werknemer langer dan zes weken ziek is of dreigt te zijn: langdurig verzuim.

03 mei 2013

Deel ondernemers slecht verzekerd

Vijftien procent is onverzekerd en spaart niet

Inkomensterugval door zwangerschap, ziekte of arbeidsongeschiktheid ligt bij elke ondernemer op de loer. Maar is ook elke ondernemer ertegen verzekerd? Uit onderzoek van EIM en Z24 blijkt van niet.

24 januari 2013

AOV last op schouders van ondernemer

Helft heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je weet dat je een AOV zou moeten afsluiten, toch doe je het niet. Je bent niet de enige: de helft van het aantal zelfstandigen is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. En dat terwijl één op de tien ermee te maken krijgt.

24 januari 2013

'Ondernemer onvoldoende centraal bij AOV'

AFM: 'Verzekeraar moet stappen zetten in arbeidsongeschiktheidsverzekering'

Het belang van zelfstandige ondernemers staat onvoldoende centraal bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Vooral zzp'ers moeten (te) hoge premies betalen en hebben te maken met veel uitsluitingen.

24 januari 2013

Waarom kiezen ondernemers voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Ook voor startende ondernemers is de AOV een bewuste keuze

De gemiddelde leeftijd van startende ondernemers gaat richting de 40 jaar. Wat zegt dat over hun overwegingen om een AOV af te sluiten? Bekijk wat de overwegingen zijn van 2 ondernemers.

21 januari 2013

Hoe groot is het risico op arbeidsongeschiktheid?

Beperken de risico's zich tot de werkvloer?

Hoe groot is nou eigenlijk de kans dat je arbeidsongeschikt raakt? Lopen ondernemers met een kantoorbaan eigenlijk wel een risico? Kijk wat je collega ondernemers denken.

21 januari 2013

Getoond 41 tot en met 50 van 62 totaal, er zijn meerdere pagina's