Corona

Inspirerende live webinars rondom ‘het nieuwe normaal’

Door Reset the workplace

Als je je organisatie wilt resetten, is dit het moment. Iedereen voelt zich verbonden door de noodzaak dingen anders te doen; we zijn bereid naar elkaar te luisteren en zijn op zoek naar een nieuw ritme; een balans tussen werk en privé. Het nieuwe initiatief ‘Reset the workplace’ speelt daarop in en biedt medewerkers en ondernemers de laatste twee weken van mei 2020 kosteloos toegang tot kennis van 15 experts via verschillende live webinars.

13 mei 2020

Onboarding vanuit huis: hoe regel je dat?

Een nieuwe medewerker inwerken in tijden van thuiswerken

Ondanks de coronacrisis zijn er nog diverse bedrijven die nieuwe mensen aannemen. Hoe zorg je voor een warm welkom nu iedereen thuiswerkt? Lees deze tips van ervaringsdeskundigen die afgelopen maand vanuit huis zijn ingewerkt.

21 april 2020

Innovatie door corona: van horeca leverancier naar webshop

Slager maakt de stap naar online

Het coronavirus deelt harde klappen uit in de Nederlandse economie. Nu de horeca zijn deuren heeft gesloten, komen ook de leveranciers in de problemen. Zo ook slager Paul van der Holst. Toch zag hij tot zijn verbazing de omzet van zijn webshop exploderen.

15 april 2020

Corona maatregelen: Noodpakket voor ondernemers

De maatregelen op een rij

Horeca, scholen en kinderopvang zijn tot 28 april dicht. Ook zijn evenementen tot en met 1 juni verboden. Dit heeft gevolgen voor veel ondernemers. Het kabinet heeft daarom dinsdagavond 17 maart een ‘Noodpakket voor banen en economie’ gepresenteerd. Waar kun je als ondernemer gebruik van maken en hoe doe je dit?

13 april 2020

Corona: welke werknemers vallen onder risicogroepen?

Als thuiswerken geen mogelijkheid is

Het coronavirus heeft zich als een olievlek over Nederland verspreid. Het advies van het RIVM luidt dan ook om medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken als dat kan. Maar wat als thuiswerken geen optie is, bijvoorbeeld in een vitaal beroep? Welke medewerkers laat je dan zonder werk thuiszitten?

11 april 2020

Hoe werkt videoconferencing?

Hoe kan ik virtueel vergaderen?

Vergaderen is van essentieel belang binnen een organisatie. In dit artikel vertellen we je alles wat moet weten met betrekking tot videoconferencing. Als er in je bedrijf thuis of mobiel wordt gewerkt is het lastig om ‘even snel bij te praten’. Er zijn echter genoeg mogelijkheden om online te vergaderen.

10 april 2020

Corona: de meest gestelde personeelsvragen

Met antwoorden door adviseur Niek Idema

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Veel ondernemers zitten dan ook met prangende vragen over hun personeel. Adviseur Niek Idema van onze MKB Servicedesk advieslijn geeft antwoord op de meestgestelde vragen.

08 april 2020

Wat is deeltijd-WW?

Deeltijd-ww zorgt voor behoud van werknemers tijdens corona

De overheid had voor corona de werktijdverkorting (ook wel deeltijd-ww) uitgebreid. Deeltijd-ww houdt in dat je werknemers minder gaan werken en je voor de minder gewerkte uren ww kan aanvragen. Deze is nu echter vervangen door de NOW, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

08 april 2020

Grote onzekerheid onder ondernemers door coronacrisis

Onderzoek MKB Servicedesk en Motivaction

AMSTERDAM, 6 april 2020 - De aanpak van de overheid om de economische consequenties van de coronacrisis het hoofd te bieden, zaait twijfels onder ondernemers binnen het mkb. Zo blijkt uit de eerste week van de MKB coronamonitor van Motivaction en MKB Servicedesk. De helft van de ondernemers vreest dat de overheidsmaatregelen onvoldoende zullen zijn. 40% van hen heeft wel vertrouwen in de overheidsmaatregelen.

07 april 2020

Digitale schaakcoach Chessity grijpt coronacrisis aan voor groei

“Ik ga me niet door de coronacrisis laten stoppen!”

De coronacrisis heeft flinke gevolgen voor ondernemend Nederland, maar biedt ook mooie kansen. Janton van Apeldoorn van Chessity besloot zijn digitale schaakleraar gratis beschikbaar te stellen en zo voor te sorteren op toekomstige groe

07 april 2020

Getoond 51 tot en met 60 van 72 totaal, er zijn meerdere pagina's