Arbo

De Arbowet sinds 2017 – Wat houdt het in?

Leef jij de regels goed na?

Een aantal jaren geleden is de Arbowet veranderd. Tegenwoordig verwacht de overheid dat werkgever, werknemer en bedrijfsarts hechter gaan samenwerken om beroepsziekten te voorkomen. Ondernemers met personeel zijn er zelf verantwoordelijk voor dat de regels worden nageleefd. We zetten daarom de belangrijkste verplichtingen even voor je op een rij.

19 februari 2020

"Go with the flow"

Het ideale werkritme | Column Nieky van Vlerken

Als iemand in zijn 'flow' werkt, dan is dat meestal van grote toegevoegde waarde voor de onderneming. Maar: wat voor de één geldt, geldt niet voor de ander. Iets waar jij helemaal gepassioneerd over bent, daar kan de ander van gruwelen. Wat is de flow eigenlijk en hoe zorg je dat jouw medewerkers in die flow kunnen werken? 5 tips.

30 november 2018

Minder werknemers melden zich ziek

Werknemers werken bij ziekte vaker door

In de eerste helft van dit jaar was het ziekteverzuim 3,8 procent, tegen 4,1 procent in 2012. Dat blijkt uit onderzoek van ArboNed onder ruim een miljoen werknemers. Werknemers geven vaker aan wel eens een dagje te gaan werken terwijl ze eigenlijk ziek zijn.

22 november 2018

Arboregels gelden ook bij Het Nieuwe Werken

Werkgever verantwoordelijk voor beeldschermwerkplek

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de werkplek van thuiswerkers. Dit blijkt uit een rapport van het Hugo Sinzheimer Instituut in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.

27 september 2017

Wat is een arbocatalogus?

Wat staat erin en hoe wordt deze getoetst?

In de Arbowet staan regels waar werkgevers zich aan moeten houden om een veilige werksfeer voor hun personeel te garanderen. Deze regels zijn per branche en soms zelfs per bedrijf verschillend. Daarom worden er op maat gemaakte arbocatalogi gemaakt. Hoe gaat dit in zijn werk?

27 september 2017

'Gezondheid personeel cruciaal voor bedrijf'

Talkshow: Ismail Canga over ondernemen zonder zorgen

Ismail Canga, winnaar van de Dare to have a Dream Award 2015, spreekt met presentator Willem Overbosch over ‘financiële gezondheid’, ambitie en ondernemerschap.

16 maart 2016

Nederlandse werkvloer vol geweld, gepest en intimidatie.

Werkdruk stijgt, dalende lijn in dodelijke ongevallen en letsel

Werknemers in Nederland maken vaker melding van pesten, geweld en intimidatie op hun werk dan gemiddeld in Europa. Twee derde van de Nederlandse artsen en verpleegkundigen heeft daar bijvoorbeeld regelmatig mee te maken.Dat staat in de Arbobalans 2006 die minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

03 januari 2014

Gratis workshop zorgeloos werkgeverschap

20 september, 18 oktober, 15 november of 13 december | Sint Oedenrode

Personeelszaken, administratie, arbo&veiligheid, allemaal zaken waar je als ondernemer dagelijks mee te maken hebt. Heb je het idee dat je wel wat tips en advies kan gebruiken op deze gebieden, kom dan naar deze gratis workshop.

30 september 2013

Steeds meer 55-plussers aan het werk

Ook in de toekomst werken meer ouderen

In de laatste twintig jaar is het aandeel 55-plussers dat nog werkt meer dan verdubbeld. Dat is een ontwikkeling die ook de komende jaren nog door zal gaan. Ouderen werken vaker door omdat zij hoger zijn opgeleid en omdat het overheidsbeleid is veranderd. Ook werken vrouwen meer.

19 augustus 2013

Ondernemers snijden in bedrijfshulpverlening

Helft van de ondernemers kort op BHV'ers

Meer dan 50 procent van de ondernemers heeft minder BHV'ers in huis dan een aantal jaren geleden. Bij 1 op de 10 ondernemers is zelfs helemaal geen bedrijfshulpverlener meer in dienst.

16 juli 2013

Getoond 11 tot en met 20 van 33 totaal, er zijn meerdere pagina's