Energie besparen

Energie desk

Fonds voor isolatie en renovatie

Nieuw energiefonds verstrekt leningen

Goed nieuws voor ondernemers die zich bezig houden met het renoveren en isoleren van woningen. Vanaf 1 december kunnen particuliere verhuurders en woningcorporaties een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te treffen bij sociale huurwoningen.

10 december 2013

Slager brengt gasverbruik met 70 procent terug

Doe ook deze simpele aanpassingen met groot effect

Slagerij Rutten uit het Limburgse Panningen fors minder energie door drie redelijk simpele maatregelen toe te passen. Hij kreeg hiervoor van MKB-Nederland en Essent de Easy to be Green-award.

10 december 2013

Hoe kun je duurzaam ondernemen?

Avonturier Marc Cornelissen vertelt in een inspirerende minisessie op welke manieren je duurzaam kunt ondernemen en samenwerken.

22 oktober 2013

Waarom zou ik als ondernemer energie besparen?

Verlicht de druk op je energiekosten en het milieu

Een lager energieverbruik scheelt in de kosten, maar spaart ook het milieu. Welke invloed heeft energie besparen op het klimaat en waarom zou je er als ondernemer voor kiezen?

18 september 2013

Kan elk bedrijf energie besparen?

Duurzame energie is geschikt voor elke bedrijfsvorm

Hoe klein je bedrijf ook is, er is altijd de mogelijkheid om duurzame energie te gebruiken. Koop het in of genereer het zelf en kies voor groen ondernemen.

18 september 2013

Energie besparen in de praktijk

Voor elke ondernemer is er wel een manier om energie te besparen

Er zijn de laatste jaren veel mogelijkheden bijgekomen om energie te besparen. Variërend van eenvoudige handelingen tot grotere ingrepen, bespaar je als ondernemer vanaf het eerste moment energie en geld.

18 september 2013

Met welke installatietechnische aanpassingen kan ik energie besparen?

Energie besparen met apparaten voor verwarming en verkoeling

Apparatuur voor verwarming en koeling geeft je veel kansen om energie te besparen. Fabrikanten richten zich meer en meer op zuinigheid, maar ook door goed onderhoud kun je als ondernemer zelf al voordeel behalen.

18 september 2013

Wat is Meer Met Minder?

Help als ondernemer particulieren met het besparen van energie

2,4 Miljoen bestaande woningen en andere gebouwen moeten in 2020 dertig procent minder energie gebruiken. Dat is het doel van de stichting Meer met Minder. Help anderen energiezuiniger te leven of te werken.

18 september 2013

Hoe kan ik energie besparen door bouwkundige maatregelen?

Van isoleren tot infraroodfoto’s

Een bekende vorm van energie besparen is isolatie. Helaas blijkt dat ondernemers nog lang niet genoeg isoleren. Tegelijkertijd biedt dat natuurlijk kansen. In essentie kijk je waar je warmte verliest in je bedrijf.

15 augustus 2013

Over de Energiedesk

Hoe bespaar ik op mijn energierekening en wat is groene energie? Het antwoord op deze (en nog veel meer) vragen vind je op onze Energiedesk!

12 augustus 2013

Getoond 51 tot en met 60 van 68 totaal, er zijn meerdere pagina's