Wat is het STOP-principe?
Wat te doen bij overval en geweld? Dit kun je doen als je een agressieve klant hebt in je bedrijf
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom klanten agressie vertonen. Sommigen hebben gewoon een kort lontje, anderen zijn gewend om op deze manier hun zin te krijgen. Het STOP-principe helpt jou als ondernemer om te gaan met agressie.
Welke regels zijn er voor het werken met jonge vakantiekrachten?
Wat voor werk mogen jongeren wel en niet doen?
In de zomer gaan duizenden jongeren op zoek naar vakantiewerk. Jongeren mogen vanaf hun dertiende jaar werken. Wel zijn er strengere regels met betrekking tot werkzaamheden en werktijden voor jongeren tot achttien jaar.
De thuiswerkplek & arbo: zo zit het
Help je thuiswerkende medewerkers gezond en fit te blijven
Thuiswerken is bij veel bedrijven een vast onderdeel geworden van het personeelsbeleid. Hoe zit het met de arbowet bij thuiswerken? Wat zijn de plichten van de werkgever?
Brand door elektra: waar gaat het mis in de praktijk?
Wist je dat de meeste bedrijfsbranden ontstaan door een defect of onveilige situatie in de elektrische installatie? Deze wordt bijvoorbeeld slecht aangesloten, of aangepast door iemand in het bedrijf. Ook kan te veel weerstand leiden tot brand. Ontdek hoe dit in de praktijk gaat, en hoe je dit kunt voorkomen.
Hoe gaat een SCIOS Scope 10 keuring in zijn werk?
Een stap voor stap uitleg
Met SCIOS Scope 10 wordt je elektrisch materieel nagelopen op fouten. Zo verklein je het risico op brand. In dit artikel lees je hoe zo’n keuring precies verloopt en wat je kunt verwachten.
Waarom zijn elektrakeuringen belangrijk?
Veilig werken met elektrisch materieel
Als ondernemer heb je vaak veel op je bord. Toch is het erg belangrijk om regelmatig stil te staan bij de veiligheid van je elektronische apparatuur en aansluitingen. Zo kun je de kans op brand, schade en letsel verkleinen.
SCIOS Scope 12 voor veilige zonnestroominstallaties
Professionele keuring van zonnepanelen op elektrische veiligheid en brandrisico’s
Heb jij zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand? Dan is het belangrijk om aandacht te hebben voor de elektrische veiligheid en brandveiligheid van de installatie. Je brengt de risico’s in kaart met de SCIOS Scope 12 keuring.
Brandveiligheid van je bedrijfspand: dit moet je weten
Wat kun je doen om de gevolgen van brand in je bedrijfspand te beperken?
Brand in je bedrijfspand, je moet er niet aan denken. Een brand kan enorme schade opleveren, waardoor zelfs je hele bedrijfsvoering tot stilstand kan komen. In dit artikel lees je wat je kunt doen om je bedrijfspand brandveilig te maken.
Wat is SCIOS Scope 10 precies?
Voldoe aan de verplichting van verzekeraars bij brandverzekeringen
Een brand kan veel schade aanrichten in je bedrijfspand, daarom is het belangrijk je elektrisch materieel regelmatig te controleren. Dit doe je met een SCIOS Scope 10-inspectie. Goed om te weten: de meeste verzekeraars stellen zo’n inspectie verplicht bij brandverzekeringen.
Zo voorkom je brandrisico’s bij zonnepanelen
Zonnepanelen zijn razend populair. Je kunt zo namelijk profiteren van groene stroom van je eigen dak. Toch kleven er ook nadelen aan, zoals het brandrisico. Ontdek hoe je dit kunt beperken.
Wat zijn SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 9?
Aan de slag met elektrakeuring
Heb je personeel in dienst? Dan ben je vanuit de Arbowet verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Wanneer er wordt gewerkt met elektrische installaties en apparaten, is dat een bijzonder aandachtspunt.
Sociale veiligheid is net zo belangrijk als fysieke veiligheid
Interview met Mary Vos van Gimd, onderdeel van Zorg van de Zaak
Sociale veiligheid is de laatste tijd veel in het nieuws, steeds meer mensen spreken zich uit wanneer er op het werk iets gebeurt wat niet door de beugel kan. Hoe kun je hier als werkgever mee omgaan? We bespreken met het Mary Vos, bedrijfsmaatschappelijk werker en vertrouwenspersoon bij Gimd, onderdeel van Zorg van de Zaak.
Webinar: Veilig werken met CMR-stoffen in het magazijn
Tref de juiste maatregelen
CMR-stoffen zijn overal: van de desinfectiespray waarmee je winkelwagentjes schoonspuit tot en met het schoonmaken van apparatuur op het werk. Hoe schadelijk zijn CMR-stoffen? En hoe bescherm je je er zo goed mogelijk tegen? Deze vragen werden behandeld tijdens het vijfde webinar over veilig werken.
Webinar: Veilig werken met dieselmotoremissie
Tref de juiste maatregelen in het auto- en truckbedrijf
Veilig werken met dieselmoteremissie in auto-en truckbedrijven gebeurt niet altijd, en dit terwijl dieselrook een sluipend gevaar is. In dit webinar praten experts van TNO, Inspectie SZW en OOMT je bij over de risico's en maatregelen die je kunt treffen.
Verplicht terug naar kantoor: wat is juridisch mogelijk?
De do’s en dont’s over vaccinatie, thuiswerken en vakantie
‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan.’ Het kabinet heeft met dat advies een groot deel van werkend Nederland aan een thuiswerkplek geholpen. Maar nu mogen we weer terug naar het kantoor. Mogen of moeten? Tijd om ons te verdiepen in de volgende vragen: Verplicht terug naar kantoor: wat is juridisch mogelijk? Hoe zit het met thuiswerken, vakantie en vaccinatie?
Webinar: Veilig werken met Chroom-6
Tref maatregelen: stof reduceren is blootstelling reduceren
Chroom-6 is veel in het nieuws geweest vanwege de zeer zware gezondheidsrisico's. Wat is Chroom-6, hoe gevaarlijk is het, waar kom je het tegen en hoe werk je er veilig mee? In dit webinar praten experts je bij over de risico's en maatregelen die je kunt treffen.
Thuiswerkbeleid opstellen? Zo pak je het aan
Hulp om je aan te passen aan het nieuwe normaal
Thuiswerken is in korte tijd noodgedwongen de norm geworden voor een groot deel van werkend Nederland. Veel bedrijven hebben hiervan de voordelen ervaren en hebben besloten thuiswerken op te nemen in hun beleid. Ze stappen over op hybride werken. Natuurlijk moet je het thuiswerken dan wel goed reguleren, bijvoorbeeld met een thuiswerkbeleid. Hoe stel je een thuiswerkbeleid op?
Webinar: Veilig werken met kwartsstof in de bouw en techniek
Ken jij de gevaren van kwartsstof voor jouw bedrijf?
Wat is kwartsstof precies en waar moet je op letten wanneer je met deze stof gaat werken? In dit webinar vertellen experts waar precies de risico’s liggen en hoe je deze kunt voorkomen.