Veiligheid

Organisatie desk

Winkeliers kunnen 'afrekenen' met dieven

Eis 181 euro schadevergoeding van winkeldieven

Niets zo frustrerend als een winkeldief die je winkel overhoop haalt en vervolgens jóu laat zitten met de schade. Daar komt verandering in. Vanaf nu kun je als winkelier een schadevergoeding eisen van winkeldieven.

31 januari 2014

Slachtofferhulp na overval op winkel

Nieuwe regeling voor ondernemers

Is je winkel overvallen en heb je hulp nodig bij de verwerking en afhandeling? Dan kun je voortaan voor ondersteuning Slachtofferhulp inschakelen. Eerst was dit alleen voor particulieren mogelijk, maar Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft toestemming gegeven om ook winkeliers hulp te bieden.

23 januari 2014

Agressie en geweld in je winkel

Wat kun je als werkgever doen om dit te voorkomen?

Agressie en geweld komen steeds vaker voor in het bedrijfsleven. Dit kan een heftige impact hebben op persoonlijk vlak, maar ook op de sfeer in je bedrijf. In dit artikel vind je een aantal praktische tips om agressie en geweld te voorkomen.

23 januari 2014

Hoe belangrijk is Bedrijfshulpverlening?

Houd je kennis up-to-date

Minstens één medewerker per bedrijf moet opgeleid zijn tot bedrijfshulpverlener. Zorg dat die BHV-er weet welke taken hij of zij uit moet voeren.

31 december 2013

Moet er in een bedrijfsverzamelgebouw met zzp'ers een bedrijfshulpverlener zijn?

Niet verplicht, wel verstandig

Een bedrijfshulpverlener is iemand die in noodsituaties hulp kan bieden aan je werknemers. Als werkgever is het verplicht om zo'n BHV-er op te leiden. Maar als je met een groep zelfstandigen een gebouw deelt, ligt dat anders.

31 december 2013

Tips en tools om criminaliteit aan te pakken

Actiesite voor ondernemers

In de donkere herfst- en wintermaanden krijgen meer bedrijven te maken met criminaliteit. Wat zijn de veiligheidsrisico’s van jouw onderneming?

16 oktober 2013

Wat moet ik doen als mijn bodem vervuild is?

Hulp bij bodemsanering

Bedrijven die hun bedrijfsterrein willen saneren, kunnen zich voortaan bij Bodemcentrum aanmelden. Deze stichting is een initiatief van onder andere MKB Nederland en helpt bij bodemsanering. Meer over dit onderwerp in dit artikel.

02 augustus 2013

Subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven verlengd

Ook in 2012 en 2013 subsidie veiligheidsscan voor kleine bedrijven

De VKB is met twee jaar verlengd. Hierdoor kunnen kleine ondernemers ook in 2012 en 2013 bij de overheid terecht voor financiële ondersteuning bij het uitvoeren van een veiligheidsscan en het nemen van maatregelen.

09 juli 2013

Van contant betalen overstappen naar pin-only? Wacht nog even!

DNB waarschuwt voor overgang op pin-only winkels

Uit angst voor overvallen en diefstal gaan steeds meer ondernemers over op pin-only, maar De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt dat we hierdoor kwetsbaar worden voor cyberaanvallen en stroomproblemen. Overal contant kunnen betalen blijft nodig, vindt de bank.

18 maart 2013

Wat moet ik doen met asbest?

Informatie over asbest

Het hangt af van de aard van de asbest, de afscherming en de plaats of je het al dan niet moet verwijderen. Soms is het laten zitten van de asbest veiliger en beter voor de gezondheid dan het verwijderen ervan. Zeker als dat niet volgens de voorschriften gebeurd. Deze voorschriften staan in het asbestverwijderingsbesluit.

28 februari 2013

Getoond 31 tot en met 40 van 67 totaal, er zijn meerdere pagina's