Veiligheid

Organisatie desk

Ondernemers: Pak de overvaller!

Laat je inspireren door de Week van de Veiligheid

'Pak de overvaller. Pak je mobiel'. Met die slogan moeten bedrijven zich bewust worden van veiligheid en zich ertoe aanzetten criminaliteit aan te pakken en te voorkomen.

22 januari 2013

Sancties voor ondernemers die voorschriften arbo-certificaten niet naleven

Controle rond arbo-certificaten verscherpt

De controle op de naleving van regels rond arbo-certificaten wordt strenger. Ondernemingen die de regels niet naleven, krijgen te maken met zwaardere sancties.

22 januari 2013

Miljard minder omzet winkeliers door diefstal

Diefstal door vreemden en eigen personeel kost ondernemers omzet

Nederlandse ondernemers uit de detailhandel zijn het afgelopen jaar 1,26 miljard aan omzet misgelopen vanwege fouten en vanwege diefstal, door eigen personeel of door onbekenden.

21 januari 2013

Ondernemerschap door ogen van politieman

Column | Zo maak je je bedrijf veiliger

De overheid roept ondernemers op om bij een overval een foto van de dader te maken. Als politieman en veiligheidsadviseur vind ik dat een waardeloos advies. Wat moet je volgens mij wél doen bij een overval?

21 januari 2013

Ook veilige werkplek voor zzp'er

Veiligheidsregels voor zelfstandige zelfde als voor werknemer

Ben je zzp'er en werk je samen met mensen in loondienst? Dan gelden in de toekomst voor jou dezelfde regels op het gebied van veiligheid en gezondheid als de werknemers waar jij mee samenwerkt.

21 januari 2013

Keurmerk Veilig Ondernemen werkt

Ondernemers voelen zich veiliger

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), waarin ondernemers, gemeenten, politie en brandweer samenwerken om de veiligheid in winkelgebieden en bedrijventerreinen te verbeteren, is een succes.

21 januari 2013

Zelfstandige wel zelf verantwoordelijk

MKB-Nederland bestrijdt uitspraak Hoge Raad

Zelfstandigen die op individuele basis een opdracht voor een bedrijf uitvoeren, vallen niet onder de arboverantwoordelijkheid van dat bedrijf.

21 januari 2013

500ste Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt

Bedrijventerreinen steeds veiliger

Maandag 13 februari 2012 reikten minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en mkb-voorzitter Hans Biesheuvel het 500e Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor bedrijventerreinen uit. Hierin werken bedrijven samen met gemeenten, politie, brandweer en andere partijen om de veiligheid op het bedrijventerrein te vergroten.

21 januari 2013

Welke inspecties kan ik als horecaondernemer verwachten?

Rijks- en gemeenteinspecties

Iedereen kent wel de televisieprogramma’s waarbij deskundigen bekijken of de hygiëne in een restaurant in orde is. Dit zijn natuurlijk niet de enige controles die je kunt verwachten als je een horecaonderneming hebt.

15 augustus 2012

Hoe goed is de kwaliteit van je camerabeelden?

MKB-Nederland: 'Kwaliteit beveiligingsbeelden moet beter'

Camera's in en om je winkel, je hebt ze om de veiligheid te vergroten en het inbraakrisico te verkleinen. Maar je hebt er weinig aan als de beelden zo slecht zijn, dat politie en justitie er niets aan hebben.

09 augustus 2012

Getoond 41 tot en met 50 van 67 totaal, er zijn meerdere pagina's