Zakelijk internet voor het MKB

13 oktober 2020

Ben je nog op zoek naar een internet provider voor je bedrijf? Je bent misschien snel geneigd te kiezen voor de provider die je thuis ook hebt, omdat je daar bekend mee bent. Toch zijn er een aantal belangrijke redenen om te kiezen voor zakelijk internet voor jouw bedrijf. We lichten alle voordelen hier uit:

Hogere snelheden mogelijk

Een hoge internetsnelheid is een vereiste voor op de zaak. Zeker als je veel werknemers in dienst hebt die allemaal in de cloud werken. Denk aan een telefooncentrale of een online werkomgeving. Je wilt het liefst dat dit allemaal zo soepel en snel mogelijk gebeurt. Zakelijke providers anticiperen hierop door hogere internetsnelheden aan te bieden dan bij particuliere abonnementen. 

Is kabel- of glasvezel internet bij jou mogelijk? Kies dan zeker voor 1 van deze verbindingen. Hiermee is je snelheid namelijk stabieler dan met internet via de telefoonlijn (DSL).

Hulp bij storingen

Het kan ergerlijk zijn wanneer je thuis last hebt van een storing. Maar als het op de zaak gebeurt, kan het betekenen dat je bepaalde werkzaamheden niet kunt uitvoeren en daardoor dus een deel van je omzet misloopt. Gelukkig weten zakelijke providers dit ook, en bieden ze tijdens een storing een helpende hand. Zo is het bij een aantal providers mogelijk om tijdens een storing alsnog online te zijn, bijvoorbeeld met behulp van mobiel internet.

Betere klantenservice

Heb je een vraag over je internetverbinding en wil je het liefst zo snel mogelijk in contact komen met een medewerker van de klantenservice? Dat kan, bij sommige providers kun je zelfs 24/7 terecht! Kies hier zeker voor als je bedrijf voor een groot deel afhankelijk is van een goede internetverbinding.

Uitbreidingsmogelijkheden

Misschien is dit niet iets waar je bij hebt stilgestaan, maar sommige onmisbare opties zijn gewoon niet mogelijk bij een particuliere provider. Dat kan een goede reden zijn om te kiezen voor een zakelijk abonnement.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • een vast IP-adres (bijvoorbeeld voor het hosten van een website);

  • een veilige verbinding voor PIN-betalingen;

  • een online telefooncentrale.

Benieuwd welke zakelijke provider op jouw werkplek mogelijk is? Ga dan zakelijk internet vergelijken, en vind de best passende optie binnen een paar klikken.