SKEPP lanceert officeplanner

Advertorial

20 juli 2017

Tijdens de exclusieve meetup van SKEPP presenteerde zij haar twee prefab design inrichtingsconcepten. Plaats jouw organisaties in één klap in de nieuwe tijd en wees niet langer een ‘typ-fabriek’, maar een plek voor uitwisseling, kennisdeling en samenwerking.

De bijeenkomst vond plaats op donderdag 14 juli in het voormalige hoofdkantoor van ING, beter bekend als het kantoorpand ‘De Schoen’ in Amsterdam.

Circa dertig geïnteresseerden, bestaande uit verhuurders en pers, luisterden aandachtig naar de onthulling van officeplanner. De twee prefab design inrichtingsconcepten die ontworpen zijn naar aanleiding van de nieuwe regelgeving IFRS 16. Op basis van het C4 inrichtingsconcept, bestaande uit de vier zones (Connect, Conference, CoWork en Concentrate) houdt officeplanner rekening met alles waar je behoefte aan hebt op kantoor. SKEPP is voor dit vernieuwende concept op zoek naar meerdere pilotlocaties. Naast onder meer het helpen van bedrijven door een geschikte kantoorruimte vinden en het ondersteunen van verhuurders bij het verhuren van kantoren, gaat SKEPP het takenpakket dus flink uitbreiden

De basis van officeplanner: het C4 inrichtingsconcept

Officeplanner brengt kantoren met C4 tot leven, waarbij iedere zone uiterst geschikt is om een bepaalde taak te volbrengen. Je vindt op deze manier gemakkelijk voor iedere taak de juiste ruimte. Zo biedt C4 plek voor onder andere informele en formele gesprekken, vergaderingen, presentaties en zelfstandige werkzaamheden.

De twee stijlen van officeplanner: URBAN en CITY

Met officeplanner kun je kiezen uit twee inrichtingsstijlen: URBAN en CITY. Beide stijlen bestaan uit innovatieve producten die ervoor zorgen dat jij de verschillende taken optimaal kunt uitvoeren. Waar URBAN de nadruk legt op het speelse en rebelse, is CITY meer weggelegd voor de corporates die op zoek zijn naar wat meer comfort. Beide stijlen zijn 100% flexibel en niet aard- en nagelvast, dat wil zeggen dat de verschillende zones makkelijk herindeelbaar en verplaatsbaar zijn.

De stijl URBAN kenmerkt zich met name door haar lichte kleuren, warme stoffen en ergonomische werkplekken. Bij CITY wordt daarentegen een stijlvolle uitstraling gecreëerd door het gebruik van warme, volle kleuren die zorgen voor veel kwaliteit en een gevoel van thuiskomen. Momenteel is SKEPP nog een derde stijl aan het ontwikkelen: CLUB. Deze stijl is een combinatie van flexibiliteit en zekerheid en is daarmee geschikt voor de wat grotere organisaties. Dit alles werd enthousiast toegelicht door Renate Kemna, Art Director van officeplanner, tijdens de exclusieve meetup.  

Een IFRS-proof, flexibel, hip en activity based inrichtingsconcept

Officeplanner speelt in op hedendaagse ontwikkelingen als groei, taakveranderingen en automatisering. Officeplanner bestaat uit cocons: verplaatsbare, niet aard- en nagelvaste units. Deze cocons zorgen voor veel flexibiliteit, ze zijn gemakkelijk (de)monteerbaar en herindeelbaar. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat het groeien of krimpen van een organisatie geen enkel probleem is. Bovendien zorgt de hippe inrichting voor een tof geheel.

Naast flexibiliteit houdt officeplanner rekening met de nieuwe regelgeving IFRS 16, een boekhoudkundige regelgeving waarbij het huurrecht en de huurverplichtingen volledig op de balans verantwoord moeten worden. Hierdoor gaan bedrijven koop- versus huurbeslissingen herzien, komen relaties met stakeholders onder druk te staan en zullen er meer onderhandelingen volgen over de huurprijzen.

SKEPP biedt met officeplanner de oplossing voor de gevolgen van deze nieuwe regelgeving. In samenwerking met jou als verhuurder kan SKEPP de asset als service kwalificeren of huurperioden korter dan 1 jaar aanbieden. Financial Analyst van SKEPP, Juliët Kerkhof, sprak tijdens de exclusieve meetup uitgebreid over de gevolgen van IFRS 16 en de mogelijkheden voor verhuurders.

De voordelen van officeplanner voor huurders en verhuurders

Concluderend biedt officeplanner voor zowel huurders als verhuurders vele voordelen. Huurders kunnen door de flexibiliteit van officeplanner gemakkelijk nieuwe locaties openen en sluiten en hun kantoor zal altijd voorzien zijn van de meest trendy en hedendaagse inrichting. Verhuurders daarentegen hoeven niet zelf te investeren in een duur inbouwpakket, dit doet SKEPP. Servicekosten worden gedekt en van makelaarskosten is geen sprake. Bovendien kent het opleveren van een van de prefab design inrichtingsconcepten een oplevertijd van 1 week en wordt het contract en financebeheer volledig geautomatiseerd.

De eerste gesprekken tussen geïnteresseerde vastgoedbeheerders en SKEPP lopen inmiddels. Wil jij je kantoorpand ook graag opgeven als pilotlocatie? Schroom dan niet en neem contact op met SKEPP.