Ben jij straks onbereikbaar? Het einde van ISDN

26 juni 2019

Ongeveer een kwart van de bedrijven in het mkb maakt nog gebruik van ISDN. Jouw onderneming ook? Lees dan even mee. Want per 1 september 2019 stopt KPN met de ondersteuning van ISDN. Dat betekent dat je bedrijf niet langer bereikbaar is en mogelijk erger. Want ook beveiligingssystemen, liften, intercoms, slagbomen en toegangspoorten draaien op ISDN. Gelukkig is er een goed alternatief.

ANNAbel

Deadline

De deadline van 1 september nadert met rasse schreden. En hoewel KPN het in 2017 al aankondigde nam nog niet iedereen die aankondiging serieus. Maar ISDN stop echt. Zowel de enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 als meervoudige PTSN zullen per 1 september ophouden te bestaan. De belangrijkste reden hiervoor is dat ISDN simpelweg verouderd is. Mensen internetten steeds meer via de veel krachtigere ADSL- of kabelverbinding. Met de invoering van de nieuwe AVG maakten veel ondernemers de vergissing om pas een week voor de deadline tot actie over te gaan. Met alle gevolgen van dien. Begin deze keer op tijd. Maak je als ondernemer nog gebruik van ISDN, dan is dit het moment om een alternatief te kiezen.

VoIP, hét alternatief voor ISDN

Bij ‘Voice over IP’-telefonie zijn alle bedrijfstoestellen aangesloten op het internet. En omdat al je belfuncties in de cloud zitten is een eigen telefooncentrale niet langer nodig. VoIP-telefonie staat ook wel bekend als cloud telefonie, hosted telefonie of internetbellen. Een van de aanbieders van VoIP is ANNAbel. Overstappen is heel makkelijk.

De belangrijkste voordelen van VoIP

ISDN stopt, maar los daarvan heeft VoIP grote voordelen ten opzichte van je huidige aansluiting. We zetten ze even op een rijtje.

  • Lagere kosten ten opzichte van traditionele koperverbindingen

  • Spraak, fax, voicemail, videovergaderen; alle vormen van telecommunicatie worden gebundeld aangeboden

  • Veilig door een versleutelde verbinding

  • VoIP switches kunnen gebruik maken van standaard hardware. Dat leidt uiteindelijk tot lagere kosten

  • De eigen telefooncentrale vervalt. Geen beheer of extra kosten meer

  • Betere bereikbaarheid van je medewerkers

  • Een minimaal risico op uitval

  • Professionele uitstraling

Zorg dat je bereikbaar blijft en wacht niet tot augustus. Een overstap levert je nu al een prima alternatief.