Subsidienieuws: openstelling Irak-faciliteit

28 augustus 2012

Agentschap NL heeft de eerste tender opengesteld voor de Irak-faciliteit (IRAK), oftewel het programma voor de economische wederopbouw in Noord-Irak.

Het algemene doel van dit programma is een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van de economische infrastructuur in Noord-Irak door middel van Nederlandse expertise in de vorm van goederen, diensten en kennisoverdracht. Het programma moet daarnaast leiden tot herstel van de positie van Nederlandse bedrijven in Irak en het creëren van nieuwe kansen voor het verwerven van (sub-)contracten.

Het programma financiert 50% van de kosten van projecten die voldoen aan de criteria en door Agentschap NL worden geselecteerd, met een minimum van € 250.000 en een maximum van € 750.000 per project. In totaal is voor de eerste tender een bedrag van € 2,25 miljoen beschikbaar.

Nederlandse mkb-bedrijven die in samenwerking met een lokale partner willen investeren in Noord-Irak (de provincies Dohuk, Erbil en Suleimaniya), kunnen projectvoorstellen indienen tot en met 26 juli 2007, 15.00 uur.

Zie voor meer informatie: http://www.agentschapnl.nl/organisatie/divisies/divisie/NL%20EVD%20Internationaal

Auteur

Onno Bieleman