Tijdsgebrek belemmert scholing werknemer

Tijdsgebrek vormt drempel voor MKB ondernemers om werknemers bij te laten scholen.

15 december 2009

Tijdsgebrek blijkt de grootste drempel in het midden- en kleinbedrijf om personeel bij te laten scholen. De werkdruk maakt het vaak onmogelijk om werknemers tijdelijk van de dagelijkse werkzaamheden te onttrekken.

Werkgevers geven verder aan dat de kosten voor een opleiding of cursus te hoog zijn. Over de resultaten, van dergelijke investeringen, zijn ze echter zeer te spreken. Zo is 80 procent van mening dat de kennis en vaardigheden van hun werknemers erdoor vooruit gaat. Ook stelt 60 procent dat de motivatie en houding van het personeel wordt verbeterd.

Dat blijkt uit een op 27 juli jl. gepubliceerd onderzoek van het onderzoeksbureau EIM onder 283 werkgevers in het MKB. Bijna vier op de vijf ondervraagden investeerden vorig jaar in de kennis en vaardigheden van hun personeel. In deze bedrijven volgden werknemers gemiddeld twee dagen lang scholing of een cursus.

De MKB Servicedesk kan je helpen met het vinden van de juiste opleiding, cursus of training. Daarnaast kunnen we bemiddelen bij het werven van stagiaires die voor werkdrukverlichting kunnen zorgen. Vul hiervoor het vragenformulier in op de website, start een chatsessie of bel ons op 0900-6456 652 (10ct/min)

(Bron: ANP)