'Banken denken teveel aan zichzelf'

Interview Radio Wereldomroep met Willem Overbosch

19 mei 2009

Banken ketsen veel kredietverzoeken in een vroeg stadium af, zeker in deze economische tijd. Willem Overbosch, directeur MKB Servicedesk vertelt in een radio-interview voor welke problemen dit zorgt.

Gisteren werd bekend werd dat banken steeds minder leningen verstrekken aan ondernemers. In het kader van dat nieuws gaf directeur en eigenaar van de MKB Servicedesk een radiointerview aan Radio Nederland Wereldomroep. Daarin stipt Overbosch onder meer aan dat ondernemers juist in deze tijd door willen investeren en banken nodig hebben om die investering te kunnen doen.

Hij verwijst terug naar het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer waar hij onlangs bij aanwezig was, waarin hij zich sterk maakte voor ondernemers die al bij een eerste verzoek nul op het request krijgen van een bank. "En dat soort aanvragen worden niet eens geregistreerd. Natuurlijk zijn banken in deze tijd extra kritisch, omdat ook zíj een groter risico lopen in deze tijd. Vooral bij leningen aan ondernemers in de industrie, makelaardij en bouw," aldus de Overbosch.

Of banken teruggefloten moeten worden door de overheid? Overbosch weet niet of dat een optie is, maar wil in ieder geval duidelijk maken dat banken teveel met zichzelf bezig zijn. "Banken worden ondersteund door de overheid. Daarvan mag best een stukje bij de midden- en kleinbedrijven belanden."

Beluister hier het interview met Willem Overbosch.

Lees ook: