Wat doe jij in de crisis met je huurcontract?

Wat als je nog jaren aan je contract vastzit?

28 mei 2009

Stel je voor: Je zit nu twee jaar in een winkelpand en merkt dat het helemaal niet zo goed gaat met je zaak als je had gehoopt. Toch ben je een contract aangegaan voor vijf jaar. Wat doe je?

Vooral tijdens de crisis heb je grote kans dat je klandizie terugloopt. Blijkt de locatie van je winkelpand daarbij niet zo ideaal te zijn als je hoopte, dan krijg je het helemáál benauwd. Je eerste oplossing: je huurcontract opzeggen en die locatie inwisselen voor een andere. Het jammere is dat je vijf jaar aan je huurcontract vastzit en die ook uit moet zitten als je geen andere huurder vindt of een oplossing kunt vinden met de verhuurder.

Bij MKB Servicedesk krijgen we regelmatig vragen binnen van ondernemers die vastzitten aan het vijfjarige huurcontract van hun winkelpand en daar - zeker nu tijdens de crisis - eerder vanaf willen. Ze zitten met de handen in het haar. Wat zou jij doen? Een andere huurder zoeken? Je huurder benaderen en uitleggen hoe de situatie zit of toch er alles aandoen om je winkel alsnog tot een succes te maken? Laat het weten!

Lees ook onze kennisbankartikelen over huurcontracten: