MKB'er nog niet overtuigd van voordelen cloud computing

Online werken nog onduidelijk voor ondernemers

24 juni 2013

De helft van de ondernemers weet niet precies wat cloud computing is. Ook vragen veel ondernemers in het mkb zich af cloud computing wel zou handig is om in hun bedrijf te gebruiken.

Kantoor in de cloud

Volgens onderzoek van Microsoft blijkt 61,4 procent van de ondernemers gebruik te maken van cloud computing, zoals hosting van de website, e-mail, en back-up. Ongeveer een derde van de ondernemers maakt gebruik van de mogelijkheid om documenten online te delen en online samen te werken.

MKB'er nog niet overtuigd

Toch zien kleine ondernemers niet direct de voordelen van het volledige gebruik van online diensten in hun zaak. MKB'ers blijken nog niet goed op de hoogte van de kosten en baten van het invoeren van deze nieuwe manier van werken. Ook is een deel van de ondernemers bezorgd over de veiligheid van het werken met online diensten.

Wat is cloud computing precies?

Cloud computing is een verzamelnaam voor online diensten en toepassingen die het gebruik van lokale IT-diensten overbodig maken. Deze manier van werken is sterk in opkomst. Mobiel werken, ook wel Het Nieuwe Werken genoemd, lijkt de toekomst te hebben. Door hierbij gebruik te maken van cloud computing, kun je besparen op de kosten voor je IT.

Wat vind jij?

Ben jij als ondernemer wel overtuigd van de voordelen van cloud computing? Of heb je hier ook zo je twijfels over? We zijn benieuwd naar je ervaringen. Je kunt hieronder je reactie achterlaten.