Hoe maak ik mijn kantoorgebouw energiezuinig?

Technische installaties in kantoren vaak verkeerd afgesteld

21 februari 2017

Energiekosten kunnen in 75 procent van de bestaande kantoorgebouwen fors omlaag. Wil jij ook in je energiekosten omlaag?

De meeste installaties in kantoorgebouwen staan verkeerd afgesteld. Veel systemen (voor verwarming, warmwater voorziening, ventilatie, verlichting, koeling, airconditioning en warmteterugwinning) zijn jaren geleden geïnstalleerd en ingeregeld voor het toenmalige gebruik. Heb je er daarna - op het reguliere onderhoud na - nog naar laten kijken? Waarschijnlijk niet. En dat terwijl je alleen al met een juiste afstelling veel op je energieverbruik kunt besparen. Maar dat is niet het enige: Je kunt veel meer besparen dankzij de komst van meer deskundige bedrijven in energiebesparing.   

Bundeling experts door installatiebranche

Om het aanbod in duurzaam en energiezuinig bouwen en installeren te verbeteren heeft de installatiebranche UNETO-VNI onder de naam E.Nu regionale coöperaties opgericht waarin de deelnemende installatie- en bouwbedrijven zich volledig richten op energiebesparing. Zij bieden jou als klant geïntegreerde energiezuinige oplossingen voor bijvoorbeeld ventilatie en airco, waardoor creatieve besparingen mogelijk zijn. 

Werkwijze E.Nu

De deelnemende bedrijven werken samen voor een maximale besparing in energie en kosten. Alles in een pand wordt hierbij betrokken: de schil (muur- en glasisolatie), de installaties (CV, warm water, airco, ventilatie, verlichting) en de functie van het gebouw. Door deze integrale aanpak leveren de investeringen een maximaal rendement op met een goede terugverdientijd.