Forse toename wifi-gebruik in de trein

NS registreert groei van 470 procent in 2011

30 augustus 2012

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van draadloos internet door treinreizigers. Begin 2011 werden 140.000 wifi-sessies geregistreerd in de treinen. Aan het einde van datzelfde jaar bedroeg het aantal al 663.000.

Wifi-treinen

Reden voor de toename is niet alleen het groeiende gebruik van mobiele online applicaties, maar ook de inzet van de NS, die steeds meer treinen uitrust met een wifi-netwerk. Inmiddels zijn alle 137 enkeldeks intercity’s al uitgerust met wifi en de NS is druk bezig ook de dubbeldekkers ervan te voorzien. Elke maand stromen er circa 10 nieuwe dubbeldeks intercity's met wifi de dienstregeling in. Aan het eind van 2013 moeten alle 365 rijdende intercity’s over wifi beschikken.

Gratis

In 2011 nam ook het aantal sessies per dag flink toe. In januari waren dat er 60 per trein en in december 160 per trein. Een gemiddelde sessie duurt rond de 40 minuten. In die tijd wordt 9MB verbruikt door de reiziger. De NS blokkeert vooralsnog het kijken van streaming video, omdat de dienst is bedoeld voor ‘mail & surf’ en de gedeelde verbinding anders trager wordt voor andere gebruikers. Op dit moment is het gebruik van de internetverbinding in treinen nog gratis. In ieder geval tot eind 2012. Of er daarna betaald moet worden heeft de NS nog niet besloten.

Bron: Webwereld.nl  

ScanTest hoe jij presteert op het gebied van Slim Werken Slim Reizen! Doe de scan om te zien hoe jij scoort ten opzichte van collega-ondernemers en waarin jij je nog kunt verbeteren.

Auteur

Raphael Klees